Spelschema, var god dröj

Nu har de flesta ligornas spelschema presenterats, vi vet när Björklöven spelar, när Skellefteå AIK lirar, när IBK Dalen, Iksu och andra lag har sina matcher när säsongen börjar i höst.

Basketens spelschema? Var god dröj.

Serieöversikten på basketförbundets hemsida säger ”Inga matcher”.

Det finns förstås någon sorts förslag som är ute på remiss hos klubbarna. Men det lär dröja innan något program är spikat. Det finns många olika viljor. Givetvis handlar det mycket om ekonomi, klubbarna i basketligan dam vill spara pengar genom att exempelvis spela två matcher på samma resa,
I basketligan herr brukar ordinarie speldagar användas i stor utsträckning.

I tävlingsbestämmelserna för 2016/2017 står det så här:

”Basketligan herr: Ordinarie speldag är tisdagar kl.19:04 och fredagar kl.19:04 och reservdag är söndagar kl.16:04”.
”Basketligan dam: Ordinarie speldag är onsdagar kl.19:00 och lördagar kl. 15:00”.

”Administrerande förbund föreslår matchdagar för respektive serier. Dock får föreningar komma överens om andra matchdagar innan spelprogrammet är fastställt. När spelprogrammet är fastställt får inga matcher ändras utan administratörens tillstånd.”

Basketligan dam ska inledas med en repris på SM-finalen. Luleå mot Umeå. Ytterst preliminärt ligger den premiären på lördag den 24 september. men det kan lika gärna bli exempelvis fredag kväll den 23 september i Luleå Energi Arena.

För Luleå och Umeås del finns sedan även spelet i Eurocup att ta hänsyn till. Lottningen sker i München den 29 juni. Vi kan inte räkna med att veta hur de båda topplagens definitiva ligaschema ser ut förrän de internationella matcherna är bokade.

Noterbart är att såväl Luleå och Umeå gärna skulle vilja ”byta konferens” i Europa-spelet och hellre spela i väst än i öst. Bättre och billigare att åka till Nederländerna, Österrike, Schweiz, Italien, Frankrike, Ungern och så, i stället för tunga gruppspelsresor till Ryssland och Turkiet. Udominate Baskets Oscar Stenberg är dock inställd på att det precis som förra säsongen sannolikt blir öst för de båda svensklagen.

– Nu vet vi ju ännu inte riktigt vilka klubblag som kommer att anmäla sig, men i Europa finns flera förbund med mera tyngd än Sverige, exempelvis Frankrike och Ungern, så jag tippar att det är rätt liten chans att vi ska få spela i väst, säger Oscar Stenberg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.