Litet lördagssvep

Svenske poängkungen Alexander Lindqvist, med ligasnitt på 18,41 poäng per match (tre i poängligan och bäste svensk) har spelat klart sitt våräventyr i belgiska toppklubben Charleroi. Där blev det dock en liten roll med sju minuter per match och laget åkte ut redan i kvartsfinal.

Nu är 25-åringen tillbaka i Uppsala.

– Som det ser ut just nu är jag i Uppsala nästa säsong. Det lutar åt det, säger Alexander Lindqvist till UNT. Han tillägger dock att han håller alla dörrar öppna.

x x x x x x x x x

Jämtland Basket ser sig om efter en annan pointguard. Corin Henry som vann poängligan i Sverige förra säsongen med snittet 20,41 poäng per match och upphöjt marknadsvärde verkar, i alla fall i dagsläget, bli för dyr för att kunna ta tillbaka.

Henry har nu dragit till Australien för sommarspel med Sandringham Sabres.

Enligt ÖP:s basketblogg är utsikterna i nuläget små att han återvänder till Östersund i höst. Större pengar, större liga i södra Europa, lockar Corin Henry.

x x x x x x x x x

LeBron James och hans Cleveland är klart för NBA-final efter 4-2 i matcher mot Toronto. I den andra semifinalen är det forsatt ovisst. Oklahoma med Kevin Durant och kompani leder serien med 3-2 i matcher mot regerande mästarna Golden State och Steph Curry.

x x x x x x x x x

I WNBA vann San Antonio Stars med 79-78 mot Chicaco Sky. Frida Eldebrink i Stars? Näpp, det blev till att sitta på bänken när laget vann säsongens första match.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.