Guldtränaren sparkad

Breaking news: Guldtränaren Jens Tillman är sparkad från Luleå Basket.

Efter att coachen åkt fast i en poliskontroll i helgen (på lördagskvällen) för misstänkt rattonykterhet har klubben haft ett styrelsemöte på söndagen och beslutat att sparka Tillman.

– Det är ett oerhört tufft beslut, men efter ett styrelsemöte på morsdag har vi kommit fram till att vi går skilda vägar, säger Urban Nordh till Norrbottens-Kuriren.

– Vi kommer givetvis inte lämna honom i sticket utan hjälpa honom i det som hänt, säger Nordh.

Kuriren sökte under söndagskvällen Jens Tillman  – som hänvisade till Luleå Basket i nuläget.

Luleå Baskets ordförande Britta Stoltz-Lundström vill inte kommentera klubbens beslut.

– Det är ett arbetsgivarärende – det förstår ni säkert, säger hon till NSD.

Bloggens kommentar: Häpnadsväckande. Varför ett så blixtsnabbt beslut? Om en anställd visar sig ha problem då måste arbetsgivaren ta itu med en process i frågan. Visst förekommer det inom idrottsklubbar att den som bryter mot så kallade värdegrundsregler kan åka ut snabbt. Men detta känns konstigt. Tillman är inte dömd för något, utan sakläget är att han är misstänkt för rattfylla.

Tankarna kring det hela blir att det finns saker i bakgrunden som inte blivit offentliga. Just nu verkar Luleå Basket vara en klubb i kaos där spelarna lämnar en efter en och stjärnorna är missnöjda med kommunikation och hur saker sköts.

Vad händer nu med coachandet i mästarklubben? Den tidigare guldtränaren i Plannja, David Visscher hade inlett samtal med Tillman om en assisterande uppgift. I samband med det uttalade Visscher att han har en situation som enbart möjligggör en fritidsinsats.

– Jag har en heltidstjänst på barn- och ungdomsförvaltningen samtidigt som jag har en familj. Att gå med i ledarstaben skulle vara något jag får lägga på fritiden, sade Visscher till NK.

Frågan är nu om Luleå med en heltidsanställning kan knyta till sig David Visscher, eller om det ska bli en annan nyrekrytering. Det finns nog ett antal tränare som skulle vara rätt sugna på uppdraget med Luleås damer i ligan och i Europa. En del av dessa har redan kontrakt med andra klubbar, men det mesta brukar vara möjligt att lösa… eller vad säger exempelvis sådana som Frasse Pinto, Micke Blomqvist, Frank Alm, Tommie Hansson…?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.