Tillman om drograttfyllan

För Norrbottens-Kuriren berättar Luleås guldcoach Jens Tillman själv om vad som hände när han blev stoppad av polisen i lördags.

Alkoholmätaren visade inget –  det var drograttfylla.

– De undersökte alkohol först och såg att det inte gav utslag och sedan lyste de i mina ögon och då sa jag; jag har faktiskt gjort det. Jag sa till polisen direkt hur det var. Hade jag inte sagt det vet jag inte, men jag sa det på en gång. Kanske ett rop på hjälp. Det var lite skönt, säger Tillman till NK.

Varför har du gjort det?

– Jag vet inte vad jag ska göra. Det blir helt galet ibland och jag känns påtänd. Jag kan inte sitta still. Jag har försökt att hantera det. Enda gångerna jag blir lite lugn är om jag har tagit lite amfetamin, säger Tillman.

Vad känner du inför klubbens beslut?

– Inget konstigt. Jag har full förståelse för det, säger Tillman och fortsätter:

– Till slut orkar man inte längre. Jag tycker att det är jättetydligt. Jag kan inte fatta att inte folk undrat innan. Jag känner mig själv så jäkla upp i varv.

Hela NK-Intervjun här

Uppdatering: Problemen var kända uppger Luleås klubbdirektör.

– Det är så här att Jens direkt efter att slutspelet var över påbörjade ett program i samråd med oss för att han skulle börja må bättre. Vi var överens om ett program, säger Luleå Baskets klubbdirektör Urban Nordh. NK-artikel

Även för NSD har Tillman berättat att han den senaste tiden känt sig, stressad, ”speedad” och mått allmänt dåligt. Han berättar att han själv försökt ta reda på varför och då läst att amfetamin kan hjälpa. Något han tagit vid ”några” tillfällen.

– Jag står för det jag gjort och ska inte gömma mig undan någon. Det var fruktansvärt dumt, säger han.

Här finns NSD-intervjun

Bloggens kommentar: Genom Jens Tillmans egna uttalanden och förklaringar blir det begripligt med klubbens snabba beslut att bryta med tränaren. Nu är det bara att önska Jens lycka till med det tuffa jobbet att komma tillrätta med sina problem.

När det gäller Basketklubbens fortsatta arbete med att få ihop ett nytt lag stundar en knepig period. Jens Tillman är mannen som skött det mesta när det gäller spelarkontakter. Klubbdirektör Urban Nordh har – när det gäller de frågorna – själv för undertecknad beskrivit sin roll som ”en sidekick” till Jens Tillman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.