Enighet i Umeå: ”Kul med Luleå”

Ett antal ligamöten och sannolika finalmatcher mot Luleå är inte nog för Umeås basketdamer.

Lottningen med Luleå i EuroCup-gruppen tas emot med öppna armar i Udominate-lägret.

– Att det blev Luleå-möten även i EuroCup tycker jag är riktigt spännande. Om det nu är möjligt så ger det ännu mer motivation, jag triggar i gång lite extra på det, säger stjärnan Josefin Vesterberg som inför säsongen bytt klubbadress från Luleå till Umeå.

– Jag gillar lottningen och tycker att vi har fått en bra grupp, att möta Luleå har vi inget emot, det är alltid tuffa och roliga matcher och norrlandsderbyt oss emellan uppkattas ur ett underhållningsperspektiv stort av båda städerna, säger lagkapten Agnes Nordström

– Vi får möta Luleå många gånger under säsongen, det blir kul. Gruppen som helhet ser bra ut och har okomplicerade resor, inte minst den till Luleå, vi ser fram mot turneringen, säger Umeås coach Tamara Ruzic.

– För första gången kan vi till och med tjäna lite pengar på en EuroCup-omgång. Förra säsongen hade vi 1 550 besökare på tre hemmamatcher, nu kan vi nästan ha lika mycket publik på en enda match, säger Udominate Baskets general manager Oscar Stenberg.

Uppe i Luleå är kommentarerna inte lika översvallande. Luleå Baskets nye coach David Visscher hade föredragit ett utländskt motstånd framför rivalen Udominate.

– Att få Udominate i samma grupp, det är som det är. Det är ingenting vi oroar oss över men det hade varit kul att möta ett annat lag. Nu säger jag inte att det är en grupp som vi lätt ska vinna, men det hade kunnat bli värre, säger han om lottningen till NK.

Visscher fortsätter:

– Jag har mycket respekt för Udominate. Vi är inte färdiga ännu men de kommer ha ett väldigt bra lag och kommer inte bli lätt att slå. Det kommer bli tufft att hantera och vi måste spela bra och det tänker vi försöka göra också, så vi får se hur det går.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Totalt kan det under säsongen 2016/2017 bli elva möten mellan Udominate Basket och Luleå Basket.

x) Lagen ska mötas tre gånger i grundserien i basketligan damer. Spelschemat är inte spikat, men ligapremiären innehåller Luleå-Umeå i slutet av september med Luleå Energi Arena som skådeplats. Sedan är det en match i Umeå före jul och på andra sidan nyår det tredje inbördes mötet uppe i Luleå.

x) Lagen står sannolikt (för tredje året i rad) som motståndare i SM-finalen på vårkanten 2017.  Det kan mycket väl bli fem matcher i finalserien, precis som senast när Luleå vann med 3-2.

x) Lagen ska mötas hemma/borta i grupp H i Fiba EuroCup.

x) Det eventuella elfte mötet mellan Umeå och Luleå får väl betraktas som mer teoretiskt – men två lag från gruppspelet i Europa kan faktiskt mötes igen längre fram i turneringen, typ i en final…

Mer läsning (Plus): E4-derbyn krydda

Mer läsning (Plus): Krönika – inget kan slå de heta matcherna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.