Svenska stjärnan ute ur WNBA

Svenska landslagsstjärnan Frida Eldebinks tid i Womens NBA med klubben San Antonio Stars är över. Efter att ha tillbringat mesta tiden långt ut på bänken, samtidigt som Stars förlorat de flesta matcherna, har den svenska guarden nu plockats bort ur klubbens trupp.

I WNBA spelade Frida åtta matcher med en total speltid på 44 minuter. Statistiken säger att hon sammantaget träffat 1 av 8 skottförsök (0 av 6 på treor), hon satte 1 av 2 straffkast, tog tre returer och hade 7 assists. I snitt ger det per match 0,4 poäng, 0,4 returer och 0,9 assists, det alltså på fem och en halv minuts inhopp per match.

Frida Eldebrink gjorde nyligen klart med ny klubb för säsongen i Europa – hon ska spela för turkiska Euroleague-klubben Mersin.

Tvillingsyster Elin Eldebrink var på tryout för new York i WNBA men tog inte någon plats där. Även Elin ska spela i Turkiet, med EuroCup-klubben Agü Spor, kommande säsong i Europa.

För närvarande spelar en svenska i WNBA. Det är Amanda Zahui i New York Liberty. Hon har fått i snitt sex och en halv minut på 14 matcher och hon har då levererat i snitt fina 3,4 poäng + 2,4 returer på de korta inhoppen.

Allra vassaste insatsen kom i den senaste matchen (26 juni mot Phoenix) där Zahui på tolv spelade minuter plockade 9 returer och gjorde 6 poäng, hon var då också bäst i sitt lag i plus/minus-statistiken med +12. Tyvärr för NY Liberty vann Phoenix matchen med 104-97 efter övertid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.