Silly: Oförändrat intressant

En liten kvällsrapport från silly season med en bunt ärenden där egentligen inget hänt, men det är ändå högintressant.

Frida Aili. Landslagsguard som är free agent och funderar över sin framtid. Ny läkarkoll har bara bekräftat att hon har exakt lika dålig och smärtande fot som hon haft väldigt länge. Frida funderar vidare. Lägga av eller inte. Luleå har hört av sig. Hon får förstås stanna och göra en tredje säsong i Udominate om hon själv vill.

Bloggens spåkula: Frida chillar i höst, vilar foten och laddar om för en kort säsong där hon drar på sig Umeå-tröjan och tar guld i vår.

Hlynur Baeringsson. Alla vet nu vad islänningar är gjorda av. Lagspelare av guds nåde och mer därtill. Den tidigare Dragons-spelaren har fått ett kontraktsförslag av BC Luleå och funderar om han ska ta ett år till i svenska ligan eller dra hem till Island med familjen. BC Luleå har inte Lasse Lagerbäck, men väl Petur Öqvistsson som coach.

Bloggens spåkula: Hlynur har kontakt med ytterligare någon svensk toppklubb, men väljer att skriva ettårskontrakt med Luleå. Grattis till finalplatsen. Men Luleå behöver mer för att rubba Kings.

Tom Lidén. Även för denna forward med förflutet under Öqvist i Sundsvall visar Luleå intresse. Givetvis finns fler klubbar med i kampen om hans namnteckning. Landslagsmannen som ursprungligen kommer från Södertälje sommartränar med Kings.

Bloggens spåkula: Tom är inte nöjd med två år som proffs i Grekland. Han tar en sväng till ute i Europa.

x x x x x x x x x x x x x x

Silly season-bubblare:

Jordan Peltier. Imponerade i Örebro förra säsongen.
Spåkulan: Den unge svensken nobbar Norrköping och nappar på en stor roll i Malbas.

Yanick Anzuluni. Spelade på alla positioner när Umeå slog Örebro i det så kallade fortsättningskvalet. Känslomänniska som gärna vill vara i ett vinnande lag. Drömmer om en större liga än den svenska. Har samma agent som sålde Dakota Whyte till Luleå och Josh Wolfram till Umeå.
Spåkulan: Luleå har plats för ytterligare två icke EU-spelare, men Yannick är inte färdig för att ta en tydligt disciplinerad roll, nä det blir nog ett jobb i typ Ungern.

André Nilsson. Centern på 209 centimeter från konkursboet i Sundsvall har hälsat på i Umeå. Han snittade som backup i Dragons 12 minuter, 4 poäng och 3 returer förra säsongen.
Spåkulan: Vart ska han ta vägen efter alla år i Orongo/Dragons. Jomenvisst. Skåda. 18 minuter 8 poäng och 5 returer för BSKT.

Martina Stålvant. MVP i finalserien för Luleå Basket förra säsongen. Siktar på en ny sväng som proffs någonstans ute i Europa. Anbud saknas inte. Knäckfrågan är om förslagen är tillräckligt bra och i rätt liga.
Spåkulan: Lottningen är klar för EuroCup, Udominate i Umeå har ett kanonlag på gång, Josefin Vesterberg och Agnes Nordström ger sig inte i sina diskreta övertalningsförsök och Hollie Mershon kommer inte att vara redo i oktober. Jomen, nämen, det landar i att Martina skriver på för Umeå med en inbyggd klausul att kunna gå vidare om Euroleague kallar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.