Kings får kvala

Fibas nya turnering för klubblag på herrsidan heter Basketball Champions League.

Svenska mästarna Södertälje Kings står inför två kvalomgångar (avgörs i hemma/borta-möten) för att ta sig in i turneringens första upplaga.

Kvalet lottas den 21 juli. Kvalomgångarna inleds preliminärt den 27 september och gruppspelet börjar den 20 oktober.

Lag som går in i kvalomgång 1: Juventus (Litauen), Kataja (Finland), Igokea (Bosnien-Hercegovina), Rilski Sportist (Bulgarien), Tsomki Minsk (Vitryssland), Donar Groningen (Nederländerna), KK Mornar Bar (Montenegro), Tartu Ülikool/Rock (Estland), Municipal Oradea (Rumänien), U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (Rumänien), BC Prievidza (Slovakien), Bakken Bears (Danmark), Södertälje Kings (Sverige), FC Porto (Portugal) Benfica (Portugal), Petrolina AEK (Cypern).

Lag som går in i kvalomgång 2: Lukoil Academic (Bulgarien),Szolnoki Olaj (Ungern), Proximus Spirou Charleroi (Belgien),Besiktas Sompo Japan (Turkiet), Ironi Nahariya (Israel),Muratbey Usak Sportif (Turkiet),Openjobmetis Varese (Italien),MHP Riesen Ludwigsburg (Tyskland).

Direktkvalificerade lag: ASVEL Lyon Villeurbanne (Frankrike),SIG Basket Strasbourg (Frankrike),AS Monaco (Frankrike),Le Mans Sarthe (Frankrike), BK Banvit (Turkiet),Pinar Karsiyaka (Turkiet),Aris Thessaloniki (Grekland),Sidigas Avellino (Italien), Fraport Skyliners (Tyskland).EWE Baskets Oldenburg (Tyskland),PAOK (Grekland),Umana Reyer Venezia (Italien), BC Telenet Oostende (Belgien),Maccabi Rishon Le Zion (Israel),Cibona Zagreb (Kroatien),ČEZ Basketball Nymburk (Tjeckien), Neptunas (Litauen)Rosa Radom (Polen),Helios Suns (Slovenien),Mega Leks (Serbien), Iberostar Tenerife (Spanien), Avtodor Saratov (Ryssland),BC Khimik (Ukraina),Ventspils (Lettland).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.