Ny klubb för Anzuluni

Yannick Anzuluni fick som han ville. Ett steg upp i karriären. Kontrakt med en klubb i tyska ligan. Framfarten i Umeå BSKT med snudd på 18 poäng och nära 9 returer i snitt ger nu betalt.

Kommande säsong ska ”Yanne” spela med Phoenix Hagen.

– Tidigare har han spelat i  mindre ligor och nu vill han utvecklas vidare med oss, säger bundesligaklubbens head coach Ingo Freyer till klubbens hemsida.

Så här ser det ut i dag på hemsidan när den tyska ligaklubben presenterar Anzuluni och ytterligare ett nyförvärv i pointguarden Richard Williams.

Phoenix Hagen kom förra säsongen på 13:e plats bland 18 lag i tyska förstaligan BBL.

Mera silly season:

Mannos Nakos lämnar i besvikelse Uppsala där han inte längre var prioriterad. Efter nio säsonger i Uppsala blev det i dag klart att den 27-årige guarden ska hjälpa till med att spela upp Djurgården Basket i ligan. Tidigare har även Brandon Barton (senast i örebro) gjort klart med Stockholms-klubben i ettan.

– Det ska bli roligt och en ära att spela för Djurgården och jag ser fram emot ett nytt kapitel i min karriär. Mitt mål är att tillsammans med laget, ledningen och våra supporters ta DIF upp i ligan, säger Mannos Nakos till klubbens hemsida.

Coach Stefan Bergman: ”Med Mannos får vi en spelare som alltid ger 100% på planen och även på bänken. Att Mannos inte var under kontrakt är en gåta för mig, en spelare som står för hjärta och energi vilket höjer hela laget. Vi får en spelare som inte viker ner sig och är en fantastisk försvarsspelare. Mannos kommer hjälpa oss enormt i vårt försvar och ge oss en hel del rutin. Tror Mannos kommer att bli en favorit hos våra supportrar för han är en spelare som hatar att förlora.”

Mera silly season:

Nya ligacoachen Robin Sandberg har börjat få positiva spelarbesked. I dag blev det klart att Mark Basket har två spelare under kontrakt för 2016/2017. Viktigast för damligaklubben är såklart beskedet att landslagsmeriterade centern Elin Ljunggren stannar. Klar för spel och förlängning i Kinna är även forwarden Charlotta Dahl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.