Breaking news: Blågul igen!

Udominate Baskets Salome Kabengano, 24, är tillbaka i blågult. Senaste landslagsuppdraget var i Universiaden 2013, sedan har skadebekymmer hämmat guarden som från ungdomsåren och uppåt gjort totalt 122 landskamper. Nu får hon chansen att visa upp sig även i A-landslaget.

– ”Sally” är en intelligent spelare som gjorde ett bra SM-slutspel. Jag vill se henne på lägret i augusti, säger den nye svenske förbundskaptenen Francisco ”Frasse” Pinto.

– Jag hade Sally i U16-landslaget för ett antal år sedan och har alltid gillat henne som person och som spelare. När hon är skadefri är hon alltid bra. Jag hade ett bra samtal med henne för någon vecka sedan och hon berömde klubben i Umeå som haft stort tålamod och gett henne förtroende.

Salome Kabengano får sällskap till lägret den 23-16 augusti i Örebro av ytterligare en Umeå-spelare, det är Tanya Massamba. Frasse Pinto har kallat 15 spelare.

– Det handlar om de som är tillgängliga utifrån skadesituation och WNBA-spel, förklarar förbundskaptenen.

Övriga Umeå-spelare?

– Jag har pratat med Agnes Nordström som kastat kryckorna och är på väg tillbaka. När det gäller Frida Aili har hon varit tveksam utifrån sin skada, så vi avvaktar vad hon bestämmer sig för, säger Pinto.

Svenska damlandslagets återstående uppgift i EM-kvalet gäller hemmamatch mot Finland. En fajt som ska spelas i Luleå den 23 november.

De spelare som blir aktuella i EM-kvaltruppen kommer då under ligauppehållet att samlas från den 15 november för förberedelser inför matchen mot Finland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.