Silly: Fynd från NBA-lag?

BC Luleå har en lista på tänkbara nyförvärv. Hlynur Baeringsson står väl överst. Akeem Wright som tidigare spelat i Sundsvall är ett annat namn.

Hetast för dagen verkar vara en jänkare som coach Peter Öqvist sett under sin USA-resa och som klubben nu slutförhandlar med.

– Det är en spelare på position 2-3, den roll som Alex Wesby hade hos oss. Han tillhörde ett av NBA-lagen under Summer League i Las Vegas, men jag vill inte säga något namn förrän det är helt klart. Det här är en spelare som har haft intresse från större klubbar men det känns som att det är ett bra läge för honom att ta nästa steg i utvecklingen hos oss, säger coach Öqvist till NK.

Enligt Öqvist är amerikanen runt 195-196 centimeter lång, har efter college spelat en säsong i Europa och kan spela både på positionerna guard och forward.

– Vi är inte i mål ännu men jag har pratat både med honom och hans agent flera gånger, säger Peter Öqvist till NK.

Uppdatering: Spelaren i fråga är enligt uppgift till NSD Quinton Upshur, 196 centimeter. Förra säsongen snittade han 15 poäng, 4 returer och 1,4 assist i Lusitania som var åttonde lag i den portugisiska ligan. 23-åringen har i sommar varit med Toronto Raptors i NBA summerleague.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.