Silly: Mästarna rustar

Regerande mästarna Södertälje Kings rustar inför sin debutsäsong i basketens Champions League. Nästa spelare in är den estniske landslagsmannen Tanel Kurbas från det estniska topplaget Tartu.

Tanel Kurbas är 28 år, 197 centimeter lång och guard/liten forward med flera års rutin från spel i det estniska landslaget.

– Jag har spelat i Estland hela min karriär och jag kände ett sug att prova på något nytt. När jag hörde att Södertälje Kings var intresserade av mig så ökade min känsla av att komma vidare i karriären. Södertälje är en klubb som uppnått framgång genom hårt arbete, kunskap och en fantastisk lagsammanhållning, precis det jag gillar och söker. En stor bonus är att Södertälje spelar i Basketball Champions League och ännu en säsong är mästarkandidater i Sverige. Jag har även varit i staden när vi spelat där – och jag gillade verkligen staden, säger 28-åringen i ett pressmeddelande.

– Jag blev väldigt glad när jag fick reda på att Tanel verkligen ville komma till Kings och ta nästa steg i sin karriär. Vi har följt honom de senaste åren när vi spelat mot hans lag Tartu. Han är en erfaren och bra spelare men har potential att bli 20-30% bättre och vi coacher kommer göra honom en bättre spelare under tiden med Kings. Samtidigt har vi höga förväntningar på att han ska lyfta laget och bidra till att vi når våra mål, säger coach Vedran Bosnic.

Kurbas kommer spela med Estland i EM-kvalet och ansluter till Kings så snart detta är färdigspelat i mitten av september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.