Silly: Luleås nya jänkare

Då är det klart att Quinton Upshur från USA har skrivit på för BC Luleå. Laget nye jänkare är född 1993, mäter 196 cm, och väger 94 kg.

Säsongen 2015/16 spelade Quinton sitt första år efter college i den portugisiska ligan med Lusitania som han spelade 16 matcher med. Hans snitt blev 16 poäng/4 returer och 1 assist på 35 minuters speltid.  I sommar har jänkaren känt på lite spel i NBA summer league med Toronto Raptors. Under collegeåren spelade han med Northern Arizona University.

– Det är riktigt roligt att få Quinton till BC Luleå och lagbygget för 2016/17. Det är en ung och hungrig spelare i början av sin karriär. Vi tappar erfarenhet med Alex Wesby men får in en väldigt talangfull kille. Quinton är en mångsidig spelare i både anfall och försvar och kommer att tillföra laget mycket från start, säger Luleå-coachen Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

– Quinton gjorde en bra första säsong i Europa (Portugal) förra året och har en bra sommar med NBA-laget Toronto Raptors, så han kommer att vara i bra form när han anländer till Luleå. Vi arbetar på att få hit honom kring 15 augusti så han hinner acklimatisera sig både med Luleå och laget inför säsongsstarten, säger Peter Öqvist.

Enligt NSD hade Luleås nya jänkare tankar på att stanna kvar i Portugal. Luleå hade även konkurrens av bland annat Giorgio Tesi Group Pistoia från den italienska högstaligan och även lag från tyska BBL.

– Jag var väldigt, väldigt nära att skriva på. Men lagen på den nivån vill ofta gå efter erfarenhet och jag förstod det. Därför är jag så tacksam att ett topplag som BC Luleå vill ge mig chansen. Att coach Peter kunde förbise min erfarenhet och ålder och bara se vem jag är som basketspelare, säger Quinton Upshur till NSD.

”Vi vill vinna mästerskapet”. Även NK har snackat med jänkaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.