En liten sommarmix

Sista dagen i juli bjuder Bloggen på en liten sommarmix.

Rickard Eriksson fick inte nytt kontrakt i Uppsala inför förra säsongen och spelade i stället med Norrköping. Nu kan han vara på väg tillbaka till Uppsala.

– Det finns intresse både från honom och från oss. Han vill komma till Uppsala, han trivs här och vill vara här. Det är en bra spelare och person och självklart kollar vi möjligheterna, säger sportchefen John Tillman till UNT.

Uppsala jobbar även vidare på att förlänga med Andreas Person.

x x x x x x

Den 3 augusti gör Udominate Basket propaganda för basketsporten i Umeå. Klubben finns med på arrangemanget ”Umeå Live” och bjuder på streetbasket på Renmarkstorget i centrala stan. På plats från Udominate-truppen finns bland andra Ilaria Zanoni och Dia Lukacovicova.

Basketspelarna ska dock inte sjunga från scenen på Skeppsbron senare på kvällen, det gör artister som Maria Andersson och Samuel Ljungblahd.

x x x x x x

Skadeeländet fortsätter för Cleopatra Forsman-Goga. Säsongen 2013/2014 är senast hon spelade basket på elitnivå. Då blev det guld med Luleå Basket. Men sedan har det handlat om knäproblem, senaste operationen var i november förra året. Det är redan nu klart att det inte blir något spel kommande säsong.

– Jag har inte sagt att jag ska sluta spela basket men jag har heller ingen tanke på att spela någonstans. Jag har verkligen ingen aning. Inte den här säsongen – det vet jag. Det är väl det jag kan säga. Nu känns det så bra att bara inte ha ont. Det är inte alls som tidigare när jag spelade basket. Det är bara det att jag klarar inte en hel säsong just nu, säger Cleo till NSD.

x x x x x x

Kommande helg den 6-7 augusti spelar Sveriges herrar sina första träningsmatcher inför höstens EM-kval. Spelplats är Södertälje och för motståndet svarar Danmark både lördag och söndag. Svenska stjärnor som Jonas Jerebko, Jeff Taylor och Marcus Eriksson deltar inte i blågult. Men Ludde Håkanson ställer upp!

x x x x x x

Fiba.com skriver om att basketfans i Umeå kan se fram mot en underhållande säsong med Udominate Basket i gruppspelet i Fiba EuroCup.  Blandningen av en stomme från förra säsongen plus flera intressanta nyförvärv kan utgöra den rätta mixen. Fiba-artikeln i sin helhet går att läsa här

x x x x x x

Hårdsatsande AIK Basket i basketettan är överens med Jesper Eliasson om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016/2017 med option på ett års förlängning. Den 22-åriga power forwarden kommer närmast från spel i Basketligan med Sundsvall Dragons men har även representerat Jämtland Basket och Solna Vikings på samma nivå.

En annan i AIK Basket är den tidigare Umeå BSKT-spelaren Alexander Holmström Forster som förlängt sitt kontrakt.

– I Alexander får vi inte bara en vanlig spelare utan även en stark personlighet i omklädningsrummet. Han ställer höga krav på både sig själv och sina medspelare oavsett motstånd, vilket är viktigt i alla sammanhang. Han vågar säga till och visa sina känslor på planen och det har varit extremt viktigt i båda derbyna och i kvalet. Spelmässigt får vi en väldigt rörlig, stark och mångsidig forward med en atletism som få kan matcha i Basketettan, säger AIK Baskets team manager Stefan Jovanovic till klubbens hemsida.

x x x x x x

I ryktesfloran under silly season finns uppgiften att Jämtland Basket på något vis, kanske på lån, försöker knyta till sig Samuel Berkelund, U20-landslagsman från Södertälje.

NSD var först med att droppa namnet och ÖP har kollat läget med Jämtlands coach Torbjörn Gehrke.

– Vi har pratat – ja. Men EM har varit prioriterat för Samuel, så ingen kontakt efter det. Vi har även pratat med klubbdirektör Robert Andersson, Vedran Bosnic och framförallt Ludwig Degernäs, som är djupt engagerad i Samuels förutsättningar för att ta nästa steg, säger Jämtlands-coachen till ÖP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.