Svenska fans ska sjunga

Landskampen Finland-Sverige senare i dag webbsänds. Oklart hur bra ljudet blir och om de svenska fansen hörs bland alla entusiastiska finländare…

Men i alla fall har Bloggen information om den kampsång som de svenska fansen på plats ska sjunga under ledning av Moose Nation (Svenska baskets officiella supporterklubb).

Islands fotbollsfans kör sin klappiga och vråliga ”Vulkanen”. De blågula basketentusiasterna på läktaren i Esbo ska stämma upp i Rövarsången från Ronja Rövardotter.

Detta på önskemål från det svenska landslaget. På bilden ser vi coach Vedran Bosnic göra tummen upp för stödet från de svenska fansen med Moose Nations Jonas Morin i spetsen.

x x x x x

Längre fram när Sverige spelar hemma mot Bosnien i EM-kvalet ska det bli än värre svenskt stöd. 14 september kommer det att vara knallgult på Hovets läktare. Stadium tar fram 6000 gula Sverige t-shirts till matchen.

– Tankarna går till NBA-laget Golden State Warriors hemmamatcher i slutspelet, krydda det med ett par tusen fanatiska bosnier på läktaren och en plats till EM2017 i potten så har du nog en av de största basketupplevelserna i svensk baskets historia, säger Johannes Wohlert som är marknadsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.