Silly: Klar som ny pointguard

Jabril Durham heter Jämtland Baskets senaste nyförvärv – på positionen som pointguard. Det är en 22-årig jänkare på 185 centimeter som lämnar college för proffslivet i Östersund.

Klubben skriver på sin nya hemsida: ”Den sista importplatsen i Jämtland Baskets ligatrupp inför säsongen är nu lagd och det blev som väntat den kanske viktigaste positionen, point-guarden, som landade. Amerikanen Jabril Durham, som kommer direkt från spel i en av USA:s bästa collegeserier, Southeastern Conference (SEC) där han startade för University of Arkansas (Razorbacks) under fjolåret.”

– Vi har letat efter en ”pass-först” point guard som kan styra vårt anfallsspel och som kan spela press-försvar över hela planen. Jabril kan också göra poäng vilket han visade under sin tid i juniorcollege men är framförallt en noggrann speldirigent med väldigt få bortkastade bollar i jämförelse med hans produktion vilket hans statistik visar. Han har dessutom spelat på allra högsta collegenivå mot flera spelare som går raka vägen in i NBA, säger Jämtlandscoachen Torbjörn Gehrke.

Jämtland har därmed en hel importfemma: Jabril Durham (USA), Preston Purifoy (USA),  Mike Bruesewitz (USA), Dino Cinac (Kroatien) och Jaan Puidet (Estland). Jänkarna + Cinac beräknas landa i Östersund senare under den här veckan. Puidet finns med i matchen om platserna i Estlands EM-kvallag, så där är det oklart när han ansluter till Jämtlands lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.