Mbemba till Dolphins

Sport-Expressen har gått ut med uppgiften att det är Norrrköping Dohlpins som blir den ligaklubb där Rudy Mbemba ska göra sin comeback efter två års avstängning för att upprepat ha missat dopningskontroller.

Enligt tidningen är pointguarden och klubben muntligt överens och att ett kontrakt ska skrivas under onsdagen.

– Allt jag har att säga är: Inga kommentarer, säger Rudy Mbemba, till Expressen.

Norrköpings klubbdirektör Lasse Johansson bekräftar intresset.

– Det är inget att hymla med att han varit här och tränat och vi ska bjuda ned honom igen, säger Lasse Johansson till Folkbladet Östgöten.

Provspelet har fungerat bra.

– Adnan (Chuk) tycker att Rudy har gjort bra ifrån sig. Han har en unik egenskap att vara både effektiv och spektakulär. I regel är man antingen det ena eller det andra. Det är givetvis en intressant spelare när han nu väljer att göra comeback, säger Lasse Johansson till FB.

Även Norrköpings Tidningar har storyn. Mbemba har utöver sin avstängning från baskteten dömts till dagsböter för narkotikabrott, olovlig körning samt rattonykterhet. En tillvaro han ska ha lämnat bakom sig.

– På grund av hans bakgrund kollar vi på en helhetsbild. Det är just därför vi inte är hemma än. Vi pratar med varandra och ett avtal måste till. De inledande samtalen har varit positiva och visat att det har skett en förändring, men ännu är ingenting klart, säger Lasse Johansson till NT.

Just att ingenting är klart trycker klubben på i ett uttalande på sin egen hemsida:

”Förhandlar med förre landslagsstjärnan
Dolphins och Rudy Mbemba har inlett för handlingar – men ingenting är klart.
Guarden och den före landslagsstjärnan Rudy Mbemba har under en kortare tid tränat med Dolphins.Under onsdagen har uppgifter kommit fram om att parterna skulle vara överens om att Mbemba spelar kommande säsong i det orangea linnet – men så är inte fallet.- Vi har en dialog och har inlett förhandlingar. Men ingenting är klart, fastslår Dolphins klubbdirektör Lasse Johansson”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.