Senaste budet i härvan

Det senaste budet i härvan med Luleå Basket och guldtränaren Jens Tillman är att Tillmans advokat Magnus Söderlind har lämnat ett yttrande till Luleå tingsrätt. 

Inlagan är ett svar på klubbens tidigare skrivelse till tingsrätten som Tillman och hans advokat menar innehåller rena felaktigheter och att  det saknas grund för uppsägning.

– Vi har bemött det som görs gällande av Luleå Basket kring det som hänt under främst tiden fram till att han avskedats men även efteråt. Luleå Basket har lyft några omständigheter som rättsfakta som att han kört drograttfull på Bergnäsbron och krockat, vilket inte stämmer. Vi har gett vår syn kring vad som hände där. Det har inte skett som Luleå Basket fört fram och vi har lagt fram det från Jens perspektiv, säger Söderlind till NK.

När det gäller Luleå Baskets påstående att Tillman accepterat  att sluta som tränare:

– Det är en direkt felaktig uppgift. Han har aldrig godtagit något avskedande alls. Sedan tar vi sikte då Luleå Basket pratar om en behandlingsplan. Det har aldrig funnits någon behandlingsplan för missbruk. Tillman ombads lämna urinprov och skulle träffa en person för samtal. Han har själv sökt hjälp i Stockholm där han fått adekvat hjälp. Så någon behandlingsplan menar vi på aldrig har funnits i det här, säger Söderlind till NK.

När det gäller åtalet för narkotikabrott och rattfylla så bestrider Tillman och advokaten de nya provsvar som kom efter ett ”omtest”.

– Det väcker en hel del frågetecken som jag ser det. Ett resultat visar att han inte hade tagit narkotika och de andra visar precis tvärtom. Man kan ställa sig frågan varför det ena resultatet ska ha företräde före det andra, säger advokat Söderlind till NSD.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.