Umeau i rysare i Frankrike

Flammes Carolo mot Umeå i EuroCup grupp H.

På ljustavlan i Frankrike stavas Umeå förstås Umeau.

Umeau bjöd på en riktig rysare
– men i slutminuterna avgjorde starka fanska topplaget till 83-72.

Fjärde perioden: 28-18.
Sista minuten:
Mera straffkast för Carolo som nu får igen lite av domarna. Men det är absolut inget som avgör något. Inte alls. Hemmalaget hade en aning mera krut att ge i matchens sista minuter. Straffarna gör att Carolos försprång ökas, 81-72 med 40 sekunder kvar. Hela hallen står upp. Flammes Carolos coach använder sina timeouts med syfte att skaffa så stort inbördes som möjligt på Umeå.  Det lyckas till 83-72. Slut
1 min kvar:
Lewis drar i ännu en trea. 77-70, det var nog spiken.
1.21 kvar:
Umeå missar skott.
1.45 kvar:
 En trea av Zanoni ger 72-70. sedan nya straffar hemmalaget 74-70.
2 min:
72-67, Carolo har fått i ett straffkast. 
3 min:
71-67 efter tvåa av Massamba.

En trea från hörnet av Carolo. 66-63. Sedan turnover Umeå. Straffat med tvåa till 68-63. Melnika lägger i 68-65. Sedan kommer en ny trea från hörnet av hemmalaget. Håller Lewis på att skjuta hem det här? 71-65. Ny timeout Umeå (lagets sista). Tiden kvar är 3.33.

Med 5.09 kvar av matchen har vi likaläge 63-63. Snacka om rysare.
x x x x x

Hemmalaget försöker pressa ännu hårdare.  7.45 kvar. 59-57. Det blir 61-57 och timeout med 7.32 kvar. Det finns en liten liten tendens av trötthet (konstigt vore det väl annars) hos Umeå. Mycket känslor där ute. En teknisk på en Carolo-spelare för protest.
61-60 med 6.30 kvar. Umeå söker inside på Dia och Zenta. 63-63 med 6.00 kvar.
Publiken blir nu totalt galen på varje avblåsning som går hemmalaget emot. Snudd på fransk revolution på gång.

x x x x x

Ställningen inför sista perioden Carolo-Umeå 55-54.

x x x x x

Tredje perioden: 20-19.
Fortsatt jämnt i matchen, 43-45 till Umeå efter drygt halva perioden. Santa Okockyte har fått i ett par välbehövliga treor och Zenta Melnika ett par bra bollar nära korgen.
Vid 47-47 tar Tamara Ruzic en teknisk foul för protest mot en totalt utebliven foulavblåsning i ett friläge för hennes lag. Carolo utnyttjar det till 50-47. Men Umeå håller i. Noterat att Dia mellan bytena sitter med ispåse rrunt armbågen.

x x x x x

Ställningen i halvtid: 35-35 (20-16, 15-19).

Så långt en enorm insats av Umeå. Dia Lukacovicova (bilden) har ensam gjort 14 poäng och är banans drottning. Lite oroande så fick hon en smäll mot ena armbågen just före paussignalen.

Andra perioden: 15-19.

I mitten av perioden är läget 26-25. Umeå hänger kvar. men fakta är att Carolo har lättare att komma till fria skottlägen, så det är lite mersmak för hemmalaget i det läget. Gästerna från Västerbotten krigar till sig 30-31 när det är 2.37 före paus. Franska OS-guarden Bouderra gör sedan fem raka poäng, men när lagen går till vila har Umeå likaläge.

x x x x x

Första perioden: 20-16. Tufft där ute med hård press och få fouls. Umeå lever mycket tack vara Dia Lukacovicova (10 poäng i första quartern).

x x x x x

Umeås lag: Santa Okockyte, Martina Stålvant, Ilaria Zanoni, Dia Lukacovicova, Zenta Melnika. Plus Salome Kabengano, Tanya Massamba, Emilia Stocklassa, Karolina Tellman. Ombytt är även Agnes Nordström men hon ska inte spela. På plats vid sidan av finns även Hollie Mershon.

x x x x x

Lagen värmer upp. En halvtimme kvar till uppkast.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.