Åttonde raka bokförd

Umeå Udominate har bokfört åttonde raka ligasegern, en storvinst borta mot Eos i Lund.

Matchen slut. Eos-Umeå 46-91 (11-29,15-14,9-17,11-31).

Umeå Udominate Basket svarade för två perioder med fullt ös, den första och den sista. Däremellan sisådär, men sammantaget inget att gnälla över. Åttonde raka i svenska ligan och vinstmarginalen 45 poäng. Tre spelare kan lyftas fram lite extra, det är Tanya Massamba, Emilia Stocklassa och Santa Okockyte. Trion fick mest speltid i Umeå och levererade bra stats. En som fick vila helt var Dia Lukacovicova. Eos kom till spel utan sin amerikanska stjärna Veshaundra Young.

Poäng
Eos: 
Antoniette Thompson 14, Georgia de Leeuw 10, Vendela Genell 7, Sofia Gustafsson 6, Louise Noaksson 4, Matilda Edrén 2, Guillianne Trevisan 2, Simona Bartkova 1.

Umeå: Tanya Massamba 19, Santa Okockyte 18, Emilia Stocklassa 12, Zenta Melnika 12, Ilaria Zanoni 9, Martina Stålvant 7, Salome Kabengano 6, Frida Modig 5, Karolina Tellman 3.

Flest returer: Stocklassa 11, Melnika 10, Kabengano 10. Flest assists: Okockyte 7.

Övriga slutresultat i dag: Norrköping-Telge 63-58, Visby-Östersund 62-73.

x x x x x

Här lite noteringar som gjordes under Lund-matchens gång:

Fjärde perioden: 11-31.

I sista är det 3-14 efter halva tiden. Umeå leder med 38 poängs marginal och har inne trion Modig, Tellman, Stocklassa, plus Okockyte och Massamba. Stocklassa har jobbat ihop 12 poäng + 10 returer + 4 assists + 3 blockar. Med tre minuter kvar av matchen är det dubbelt upp; 40-80 på tavlan. Umeå gör en riktigt bra sista quarter. Fullt ös igen.

Ställningen inför sista perioden: 35-60.

Tredje perioden: 9-17.

Oj, nu har coach Tamara Ruzic en uppgift att försöka hålla igång ett gäng som varit på tröttsam Europa-resa, tagit ut segern i Lund och stannat av. Efter fyra minuter av tredje är det i perioden 4-2 till Eos. Japp, där kommer timeout Umeå. Snacket verkar ta skruv, efter en minut Tamara så gör Umeå ett litet ryck igen med 5-15 och därmed kan tredje summeras på okej sätt.

Ställningen i halvtid, Eos-Umeå 26-43

Bäst hittills: Tanya Massamba felfri före paus med 11 poäng (3 av 3 tvåor, 1 av 1 trea och 2 av 2 från strafflinjen) + 3 returer och 2 assists. Allt detta på drygt 12 minuter!

Andra perioden: 15-14.

Inte alls samma ös i andra perioden efter Umeås urladdning i första. Eos vinner faktiskt andra tiominutaren. Noterbart är att Dia Lukacovicova inte lämnat bänken i dag. Annars har Umeå använt nio spelare inklusive Emilia Stocklassa, Frida Modig och Karolina Tellman.

Första perioden: 11-29.

Inledningsvis 0-8 fördel Umeå efter start med trea Stålvant, tvåa Massamba och trea Okockyte. När sex minuter är spelat ställningen 4-16. Eos har enligt laguppställningen inte med amerikanskan Veshaundra Young och i så fall blir det en jobbig historia för hemmalaget.

Startfemman: Santa Okockyte, Martina Stålvant, Ilaria Zanoni, Tanya Massamba, Zenta Melnika.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.