Kämpigt inför Umeå-resan

TSV 1880 Wasserburg, som på onsdag gästar Umeå Udominate, hade i går söndag en kämpig ligamatch hemma i Tyskland. Precis som för Umeå, Luleå och franska Flammes Carolo är det lite tätt på given med inhemska ligamatcher insprängda mellan EuroCup-spelet.

Wasserburg klarade sin sjätte ligaseger på sju omgånger genom att vinna med 66-59 hemma mot mittenlaget Herner. Gästerna var faktiskt i ledningen in i sista perioden, men där och då vaknade mångfaldiga tyska mästarinnorna (guld 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2011, 2013, 2014, 2015, och 2016) och avgjorde med 20-4 under matchens avslutande åtta minuter.

Bland de som hade en jobbig söndag fanns svenska Nathalie Fontaine med endast två poäng efter att ha skjutit 1 av 8 från golvet. Bäst i Wasserburg denna dag var Agnieszka Fikiel med dubbel-dubbel på 11 poäng + 11 returer.  Amerikanskan Shey Peddy levererade 13 poäng + 5 returer + 4 assists.

– Vi är att tvungna att brottas med dubbla bördan av spel både hemma och Europa, det var tufft inte minst mentalt och vi klarade långa stunder inte av att genomföra den tänkta taktiken, säger coach Georg Eichler till klubbens hemsida.

På onsdag ställs Wasserburg mot Udominate i Umeå i EuroCup och sedan på lördag väntar ny bortamatch i form av tidig seriefinal i tyska ligan mot hittills obeserade Saarlouis (sju raka segrar).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.