Tredje perioden ett sänke

I kväll fanns inte tid för så mycket blogg-rapporterande under ligamötet mellan Umeå BSKT och Borås Basket. Det kom lite Udominate-jobb emellan.

Men här kommer i alla fall en slutrapport från läktaren i Umeå Energi Arena.

Umeå BSKT gjorde sin hittills bästa halvlek den här säsongen och ledde i halvtid med 48-41.

Tyvärr var det sedan dags för skräckperioden, alltså den tredje. Som Umeå snackat om – att inte komma ut platt efter pausen.

Vad som hände? det blev först 0-10 och på åtta minuter i period nummer tre gjorde Umeå fyra poäng mot gästernas 23. Jo, 4-23 i en run av Borås.

Detta ledde till torsk för hemmalaget inför 880 åskådare.

Slutresultat 87-94 (18-25, 30-16, 11-25, 28-28).

Summa summarum såg mycket bra ut för Umeå, undantaget då detta sänke till tredje period.

– Vi hade snacket om det och kom ut med fokus på att slå det första slaget. men sedan misslyckades vi i de två-tre första anfallen och föll in i i ett statiskt spel utan att röra på bollen. När så Borås börjar sätta skott åker våra huvuden ned, så visst har det blivit ett litet hjärnspöke, säger coach Jesper Gustavsson.

Syn på er insats i övrigt?

– Stundtals bra offensivt då vi anfaller utan att tveka, första halvlek var vi bra på att boxa ut och i slutet visade att vi kan jobba oss tillbaka. Flera spelare tog chansen när de kom in, som Jeppe Hallberg, iskall med att sätta två treor och David Jallow backade upp bra nu när vi saknade Johan Pierre. Josh Wolfram ser ändå bättre ut nu, vi tror på honom och han jobbar vidare. Totalt finns flera bra saker att jobba vidare ifrån.

Mer läsning: Klappade ihop i tredje

Mer läsning (Plus): Dålig tredjeperiod avgjorde

Mer läsning (Plus): Analys: Umeå var bitvis bra

Umeå-Borås 87-94 (18-25, 30-16, 11-25, 28-28)
Umeå: Terrence Rönnestad Oglesby 26, George Valentine 17, Egal Saleman 14, Joshua Wolfram 10, Johan Rönström 6, Jesper Hallberg 6, David Jallow 4, Andre Nilsson 4.
Borås: James Washington III 30, Michael Palm 28, Shaquille Hines 13, Jakob Sigurdarson 9, Fredrik Andersson 7, Simon Gunnarsson 5, Emil Lundstedt 2.
Publik: 880.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.