Nässjö vann rysare mot Umeå

Mötet Nässjö-Umeå BSKT blev en riktig rackarrysare efter att gästerna gjort en stark comeback i Nässjö sporthall.

Slutresultat Nässjö-Umeå 89-85 (22-13, 21-24, 20-17, 26-31).

Summering: Umeå inledde svagt med 0-11 på tavlan och var sedan i kroniskt underläge ända fram till det återstod drygt en minut av matchen. Då var BSKT plötsligt i ledning med 82-83 och sedan även 84-85.

Men Nässjö redde ut det hela till knapp hemmaseger inför 957 åskådare.

Bästa poängplockare var Jonathan Peleg i Nässjö med 17 och Egal Saleman för Umeå med 16.

Umeås poäng: Egal Saleman 16, Gerald Williams 14, Josh Wolfram 13, George Valentine 13, Terrence Oglesby 9, Johan Rönström 8, André Nilsson 6, Jesper Hallberg 4, David Jallow 2.

x x x x x

Så var matchen;

Fjärde perioden slut: 26-31.

Det kan bli tajt i slutet i Nässjö sporthall. Det är 78-73 med 2:36 kvar. Wolfram skjuter ny trea 80-76 med 2:06 kvar. Det blir spänt läge och Nässjö drar på sig dels vanlig foul + osportslig foul (Barnes). Fyra straffar Umeå + boll. 1:36 kvar. Två poäng skiljer. 82-80.

Oglesby blir foulad då han skjuter en trea. Alltså tre straffkast. Drygt minuten kvar. 1:23 och Umeå leder 82-83!!

Ruffin tvåa, Valentine tip-in, Peleg tvåa. Vi har 86-85. Tid 29,6 sekunder. Timeout Umeå som ska göra inkast. Oglesby tar en trea och missar. Umeå tvingas foula. 13,2 sekunder kvar. Wazzi två kast. Båda går i. Nässjö har 88-85. Ny timeout Umeå. Alltså 13,2 sekunder att gå på.

Umeå sätter bollen i händerna på Oglesby igen, men han är hårt försvarad och skottet är inte ens nära. Oglesby avlossade där sitt sjunde försök till en trepoängare. Facit är noll träff. 0 av 7.
Där gick matchen. Ny foul, nya kast för Wazzi. Han sätter ett och Nässjö vinner med 89-85.

x x x x x

Inne i fjärde perioden luktar det hemmaseger för Nässjö. 13 poängs ledning med drygt åtta minuter kvar. När det är styvt sju minuter kvar byter Umeå ut alla importer. In med en femma med Roble Saleman, Egal Saleman, David Jallow, Jesper Hallberg och Johan Rönström. Egal får i två poäng + bonuskast till 70-62 och då tar Nässjö timeout. Egal gör även 70-64. Tid kvar är 6:46. Egal fyller på med trea till 71-67. Tid 5:57.

Nässjös Austin Barnes sänker en trea och psykar Umeås bänk. Efter vila in med Williams och Oglesby. Hemmalaget glider upp till nio poängs ledning med tre och en halv minut kvar. Barnes ny trea – sedan svarar Umeå med treor av Wolfram och Rönström. Det är 78-73 med 2:36 kvar.

Tredje perioden slut 20-17.
Ställningen inför sista är 63-54.

Publiksiffran i Nässjö sporthall är 957.

Tredje perioden. Huga. Ska Umeå  stå emot sina hjärnspöken? Well funkar hyfsat i kväll, perioden blir skapligt jämn. Från ställningen 55-50 så använder Nässjö slutet av perioden till att öka på lite. Matchen är i princip helt jämn i de flesta kolumner, skillnaden är att Nässjö på tre perioder skjutit 51 procent mot Umeås 44 procent.

Andra perioden slut: 21-24.
Ställningen i halvtid 43-37.

I andra perioden fortsätter det att gå emot Umeå. När Oglesby tidigt från sin tredje foul – som dessutom bedöms som osportlig – då brinner det på bänken. Argast såg Micke Blomqvist ut att vara men även Jesper Gustavsson reagerar. Det blir då även en teknisk foul på coachen. Oglesby får sätta sig och vila med endast två producerade poäng. Nässjö utnyttar situationen och går i från till 29-15. (Totalt är det sju utdömda personliga foul på Nässjö och sju på Umeå).
BSKT skärper sedan till sitt spel och kommer till 31-28 fyra minuter före paus. Lite senare sänker Saleman en trea till 33-31 och knyter näven. Men Nässjö skaffar sig sex pluspoäng på tavlan innan paus.

Första perioden slut: 22-13.

Umeå startade med David Jallow, Terrence Oglesby, Johan Rönström, Egal Saleman och George Valentine. Första minuterna var det kalla händer på gästerna och Nässjö kunde öppna med 11-0. Sedan kom Umeå igång och kunde komma upp till 13-9. Men hemmalaget ökade på igen och vann första perioden klart. Umeå har bara skjutit 4 av 13 från golvet. För Nässjö har Jonathan Peleg 11 poäng på sina sju minuter.
Noterbart är att Gerald Williams hoppat in för Umeå och gjort comeback efter skada.
Däremot ska inte Johan Pierre spela i kväll.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.