Matchdags: Malbas-Umeå

Rudy Mbemba gör comeback i ligan och debut för Umeå BSKT i kväll fredag.

Uppgiften gäller Malbas i Malmö och kamp om den där åttonde och sista slutspelsplatsen i basketligan herrar.

– Det blir spännande att se hur det går med Rudy Mbemba in i laget. Han har sett väldigt bra ut på träning i veckan och verkar snabb på att lära sig spelsystem. Men att få honom att anpassa sig till laget och laget att anpassa sig till honom tar oftast mer än en vecka, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Matchguide
Malbas–Umeå BSKT
Plats: Heleneholms sporthall.
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Spelmässigt är det ungefär som förut, vi gör lite smågrejor med Rudy i spel och har sedan en tid lite fler olika varianter i vårt försvarsspel, säger Umeås Jesper Gustavsson.

– Truppen ser bra ut, vi har haft en effektiv träningsvecka, enda orosmolnet är Lasse Elbaeck som har en liten låsning i ryggen. Vi koncentrerar oss på att få till försvaret och hålla nere de bortkastade bollarna, då ska vi nog kunna vara med och kämpa om vinsten. Det är killarna värda. De kör på och tränar stenhårt två gånger per dag, trots allt som händer runtomkring, det är imponerande, säger Malbas tränare Henrik Svensson till basketsverige.se

No­te­ra att…
…Säsongens första möte med Malbas gav BSKT sin hittills enda seger denna säsong. Då blev det 88-74 i Umeå.
Rudy Mbemba är spelklar för Umeå och Johan Pierre är tillbaka efter skada. Men David Jallow kan inte spela.
… Malbas har åter med Jordan Peltier och Fredrik Larsson som inte var med senast mot Jämtland. Frågetecken för  Lasse Elbaeck.
… Malbas jänkare  Adrian Rodgers snittar 17.4 poäng per match. Umeås norsk-amerikan Terrence Oglesby snittar 16,8 poäng.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.