Matchdag: Umeå-Jämtland

Efter succédebuten i Malmö är det Umeåpublikens tur att se Rudy Mbemba. Men någon press känner det uppmärksammade nyförvärvet inte av inför hemmapremiären.

– Ärligt talat (konstpaus) så är jag för gammal för det. Jag har varit med för länge. Jag vill bara göra mitt bästa, hjälpa Umeå med det jag kan, med min energi på planen, säger 29-åringen som dock klev av gårdagens träning efter smärtor i foten.

– Men det ska nog inte vara någon fara för matchen, säger han.

Mer läsning (Plus): Ödmjuk inför hemmapremiär

I dag har Umeå BSKT vid en presskonferens presenterat klubbens miljöarbete. 

Umeå BSKT är det första elitlaget i Sverige som certifierar alla sina hemmamatcher enligt Miljömärkt Event. Det är en märkning som Stiftelsen Håll Sverige Rent står bakom.

– Det är extra roligt med denna pilotcertifiering där det handlar om ca 40 elitmatcher under en hel säsong för Umeå BSKT. Sett i ett nationellt perspektiv kan det uppmärksamma allmänheten, fans och samarbetspartners om vikten av detta. en stor effekt eftersom alla elitmatcher tillsammans genererar en väldigt stor miljöpåverkan, säger Joakim Brodahl, verksamhetschef på Håll Sverige Rent.

Publiken i Umeå Energi Arena märker av miljöarbetet:

– Vi har en lång väg att gå men vi börjar genom att bland annat spelarna uppmanar publiken att ta med skräpet och källsortera det efter matchen, se över våra inköp, bjuda på ekologisk mat vid VIP-träffar och miljöutbilda alla i klubben, säger ordförande Michael Jalmby.

Matchguide

Basketligan herrar
Umeå BSKT – Jämtland Basket
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

Tränarsnack
– Vi kommer från vår längsta bortaresa (där det blev vinst mot Malbas, reds anm.), men har fått två bra träningspass i oss, så det känns bra att möta Jämtland. Vi gick runt på ganska många i Malmö, men jag vet inte om det kommer se likadant ut mot Jämtland. De bästa spelarna får spela. säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Matchen mot Umeå ser vi inte som någon bottenstrid eller annat trams – vi spelar inte denna matchen för att hålla Umeå bakom oss, utan för att jaga lagen framför oss. Att åka till Umeå för något annat än en maxprestation och förhoppningsvis ytterligare en seger är inte aktuellt – men vi reser dit med full respekt för både Umeå och deras nytillskott, säger Jämtlands Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

No­te­ra att…
… lite småskavanker hos Umeå BSKT, där bland annat David Jallow stod över måndagens träning.
… Dino Cinac är tillbaka i Jämtland. Olle Lundqvist och Daniel Johansson upptagna av HU18 EM,
… Jämtland ligger sexa i serien och har vunnit sex av elva matcher.
… Tabellåttan Umeå har hittills två vinster, båda tagna mot jumbon Malbas.
… Jämtlands Mike Bruesewitz leder ligans poängliga med ett snitt på 19,5 poäng per match.
… Rudy Mbembas första match i Umeå BSKT-linnet kan inte beskrivas som något annat än en succé. 26 poäng på drygt 23 minuter i Mbembas återkomst till svenska basketligan i fredags talar sitt tydliga språk.
… Förra mötet vann Jämtland hemma mot Umeå med 104-77.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.