Umeå föll stort

Umeå BSKT kämpade bra i tre perioder, sedan blev det soppatorsk och Södertälje Kings sprang ifrån till seger med 30 poängs marginal.

Basketligan herrar

Umeå-Södertälje 55-85
Perioder: 11-21, 18-21, 20-20, 6-23.
Mest poäng i Umeå: Gerald Williams 15, George Valentine 11, Jesper Hallberg 7.
Flest poäng Södertälje: Toni Bizaca 28.

– Vi var lite för tveksamma i början och hade för mycket respekt för Södertälje. Alla kämpade bra, men det blev med lite fel saker. Vi har några nya killar som mötte Södertälje för första gången och så skadade det oss att bara ha två guarder i spel, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Egal fick spela mycket som tvåa och vi får även andra som kommer ur sina vanliga positioner. Efter en sådan här match är det svårt att göra en rättvis bedömning av någon, jag tycker att alla kämpade bra men att de flesta var lite tagna på sängen, säger Jesper Gustavsson.

– Vi var väl förberedda för den här viktiga matchen där det dels gällde att vinna, dels gällde att utveckla vårt spel med sikte på kommande tuffa matcher, den tredje januari har vi match i Europa-spelet. Jag gillade spelarnas attityd, vi hade solitt försvar och offensivt var det ganska okej, summerar Södertäljes Vedran Bosnic.

– Det blev en bra vinst i slutet av året här i Umeå, men 14 turnovers är lite för mycket. Positvit var Toni Bizaca som var väldigt fokuserad och sköt bra, säger Vedran Bosnic.

Mer läsning: För tufft mot mästarlaget

Mer läsning (Plus): Analys: Bizaca lysande

Mer läsning (Plus): Blev tagna på sängen

x x x x x

Här kommer lite löpande matchrapportering från mötet mellan Umeå BSKT och Södertälje Kings.

Gästande Kings har med tio spelare;  Henrik Sjölin, Thomas Massamba, Valter Lindström, Davis Lejasmeiers, Toni Bizaca, Adam Ramstedt, Tylor Ongwae, Nicholas Spires, Delvon Johnson och Tanel Kurbas. Ingen pjåkig laguppställning.

Megafavoriten i kvällens match taxeras enligt Svenska Spel till vinnaroddset 1,01.

Den som tror på Umeå-skräll får nära elva gånger insatsen av Svenska Spel. Även övriga bolag ligger ungefär där, Bet365 ger exempelvis 12 gånger på Umeå och 1,015 på Södertälje.

Kings startar med Massamba, Kurbas, Lejasmeiers, Bizaca, och Spires.

Umeå börjar med Johan Pierre, Gerald Williams, Egal Saleman, Josh Wolfram och George Valentine.

Första perioden: 11-21

Umeå gör första poängen genom Valentine sedan tar Kings över till 2-9. Wolfram tar två snabba foul. Umeå tar en tidig timeout. Efter fem minuter är ställningen 7-11. Hemmalaget har snabbt lagfoul. När Umeå ska börja ge vilopauser åt de två guarderna så får Egal Saleman rycka in ens tund som pointguard och sedan som ”tvåa”. Tio poäng plus för gästerna efter Q1.

Andra perioden: 18-21

Mera Kings som öppnar med 2-7. Gästerna gör hela tiden mycket enklare poäng än hemmalaget som hamnar i de mest konstiga lägen.När Bizaca börjar bomba treor är det  uppe i 19-38 efter halva andra. Efter det behövs bara fyra raka Umeå-poäng för att Bosnic snabbt ska begära timeout. Kings har 13 pluspoäng med sig i halvtid.

Ställningen i halvtid: 29-42.

Flest poäng har Toni Bizaca gjort med sina 17. Umeås främste George Valentine med 9.

Tredje perioden: 20-20.

När Umeå får en liten känsla av att det kan trots allt bli match sänker Kings tre snabba treor i början. Just då 8 av 11 träff från trepoängsland (!) 35-53 på tavlan fyra minuter in på tredje. Bra avslut på perioden med en het Jesper Hallberg gör att det blir 20-20 i Q3.

Ställningen inför sista perioden: 49-62.

Fjärde perioden: 6-23.

Hemmapubliken hann bara blinka så hade Södertälje öppnat Q4 med åtta raka poäng. Efter halva perioden är ställningen 51-78. Det rinner iväg till cirka 30 poäng upp för Kings.

Slutresultat 55-85.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.