Uppförsbacken

Inte nog med att en bortamatch mot regerande mästarna Södertälje Kings väntar för Umeå BSKT. Ligaåttans följetong med skador tycks inte ha något slut.

– Vi var sex stycken på träningen och det är lite uppförsbacke, säger assisterande coachen Micke Blomqvist inför tisdagens match.

Robin Alm har tagit sig an uppgiften att den här säsongen vara träningsspelare i Umeå. Till att börja med alltså. Den 23-årige guarden från Borås har efter nyår fått göra ligadebut och i hans tre första matcher blev det inhopp på några ströminuter. Senast i Östersund fick han spela drygt 34 minuter efter att Johan Pierre dragit en baksida lår och brutit matchen. (Pierre ska undersökas närmare, men det är ingen vild gissning att han blir borta en längre tid).

Robin Alm har inlett sin ligakarriär med framför allt bra trepoängsskytte, han är 8 av 16 på sina trepoängsförsök.

Bloggen tippar att Robin kan se fram emot typ 40 minuter på golvet borta mot Södertälje. Det blir nog mycket minuter även för Albin Frank, och BSKT-coacherna skolar nog snabbt om folk. Ingen ska bli förvånad om vi får se Egal Saleman som pointguard plus Johan Rönström som shooting guard. Head coach Jesper Gustavsson har spelsinnet – men skulle få det fysiskt jobbigt om han skulle hoppa in.

Här är guardgänget som inte finns med i Umeå-laget i Täljehallen: Rudy Mbemba, Terrence Oglesby, Nathan Dawit, Gerald Williams och Johan Pierre.

Södertälje Kings har nu lagt Europa-spelet bakom sig och jobbar för att spela ihop ett delvis nytt lag inför vårens SM-slutspel. Trots att det hackat lite i ligaspelet så här långt är Kings faktiskt ”bara” en förlust sämre än ligaledaren BC Luleå. Kings har fem torskar mot Luleås fyra torskar – så än är det inte på långa väger avgjort vem som tar förstaplatsen i grundserien.

Två sena nyförvärv finns nu med i mästarnas trupp.

Darien Brothers är en shooting guard, han är en bra skytt. Han har nyss anlänt så det är svårt att säga så mycket, men jag tror han kommer hjälpa de andra guarderna. Lazar Radosavljevic är en kille som kan spela på ett par positioner, han är en fyra men kan också spela på tre och fem. Darien kommer att spela imorgon, men troligen inte Lazar, vi sparar honom, han har känningar av en lättare skada. Det blir bra med de nya spelarna, men än har de en bit kvar, säger coach Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

Matchguide basketligan/herr
Södertälje–Umeå BSKT
Plats: Täljehallen
Tid: Tisdag kl. 19.04

Tränarsnack
– Vi förbereder truppen som inför vilken match som helst. Vi går in för att vinna alla matcher, men det blir en tuff uppgift, säger Umeås Micke Blomqvist.
– Vi har några småskador i laget och får se imorgon vilka som spelar, Thomas (Massamba) spelade inte i Malmö. I början av säsongen var det svårt med både den svenska ligan och europaspel, vi har spelat många matcher på kort tid och måste hitta balansen nu, säger Kings Vedran Bosnic.

No­te­ra att…
… När lagen möttes i mellandagarna vann Södertälje i Umeå med 85–55.
… Kings Toni Bizaca har bästa poängsnittet per match: 19,13.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.