Märklig storseger

22 raka segrar och säsongens sista hemmamatch för Udominate Basket.

Då är frågan om formstarka och uppgraderade Telge kan bjuda på chock och förstöra Umeå-lagets hopp om en obesegrad svit genom hela serien? Det såg ut så efter drygt halva matchen. Men sedan var det topp för gästerna.

Slut: Udominate-Telge 80-46.
Summering: Rätt märkligt att det kunde sluta 80-46. men Udominate släppte bara in 19 poäng i andra halvlek och Telge gav upp totalt.

Basketligan dam
Udominate-Telge 80-46
(20-11, 13-16, 20-8, 27-11)
Udominate: Martina Stålvant 14, Josefin Vesterberg 14, Agnes Nordström 12, Hollie Mershon 11, Zenta Melnika 11, Tanya Massamba 7, Salome Kabengano 5, Emilia Stocklassa 2, Frida Modig 2, Rebecca Ludvigsson Svensson 2.
Telges bästa: Talyer Mingo 16, Anita Ilic 7, Ellen Åström 6.
Publik: 201 i Umeå Energi Arena.

x x x x x

Så här var matchutvecklingen:

Udominates startfemma: Martina Stålvant, Hollie Mershon, Agnes Nordström, Josefin Vesterberg och Zenta Melnika.
Telges starters: Anita Ilic, Ellen Åström, Tayler Mingo, Jasmine Gill, Tilde Ahlin.

Första perioden: 20-11.
Länge poängfattigt, men i slutet av perioden började hemmalaget hitta korgen.
Bilden: En sekvens där Udominates Agnes Nordström stoppas av Telges försvar.
Foto: Peter Hegethorn.

Andra perioden: 13-16.
I början hade Umeå sin största ledning med 14 poängs vid 25-11. Men Telge repade mod och tog sig tillbaka till 33-27 strax före halvtid. Ingen övertygande period av serieledaren som missade väldigt mycket. Bom på de sju sista skottförsöken.

Ställningen i paus: Udominate-Telge 33-27.
Poängbäst Telges Mingo med 13. I Udominate Nordström med 10.
Kommentar:
En märkvärdigt blek första halvlek av Udominate som haft en usel träningsvecka med inställda pass. Mer solospel än lagspel – men värst av allt är det saknas djäklar-anamma i sista hemmamatchen under grundserien. Agnes Nordström egentligen den enda som får godkänt för de första 20 minuterna. En intressant tredje period väntar.

Tredje perioden: 20-8.
Två raka turnovers av Udominate som verkligen bjuder in Telge. 33-29. Få se om Stålvants trea till 36-29 kan väcka laget? Tendensen är dock att Telges spelare är mycket hungrigare och vinner de flesta lösa bollar. Agnes Nordström åker på sin tredje foul, går till bänken och det är ett klart minus. Mitt i tredje har vi 38-31. Stålvant just nu den enda som tycks kunna göra poäng. Hon skjuter även i 40-31 och har gjort alla Umeås sju poäng i perioden. Detta är en match som är långt ifrån vacker. Udominates spel haltar, ofta hamnar Zenta Melnika långt ute i banan med bollen. Agnes kommer in och får direkt sin fjärde foul. Ska vi ta något positivt så har Umeå tajt försvar här i tredje. Applåder av den fåtaliga hemmapubliken när Stålvant sänker en trea i slutsekunderna av tredje. Plötsligt har Udominate plus 18 poäng.

Ställningen inför sista: Udominate-Telge 53-35.

Fjärde perioden: 27-11.
Udominate forsätter att spela bra försvar och Telge har gett upp det mesta, inte minst defensivt. Därför rinner siffrorna iväg upp mot en 30-poängsseger. Så kan det gå. Publiksiffran 201 personer i Umeå Energi Arena där alla väntar på finaslpel mot Luleå som är det som kan trigga igång Umeå-publiken.
Slut: Udominate-Telge 80-46.
Summering: Rätt märkligt att det kunde sluta 80-46. men Udominate släppte bara in 19 poäng i andra halvlek och Telge gav upp totalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.