Mästarnas coachfråga

Regerande mästarna på damsidan Luleå Basket hoppas att David Visscher ska förlänga sitt kontrakt för även en andra säsong.

Vämeriterade Visscher med flera guld som coach i herrligan hoppade in i Luleå Basket när klubben sparkade guldtränaren Jens Tillman.

Luleå är serietvåa och det lag som sannolikt ska möta Umeås Udominate i en ny SM-final in slutet av april. Oavsett om Visscher får åka brandbil på Luleås gator eller ej – så vill klubben skriva nytt kontrakt.

– Siktet är helt klart inställt på en fortsättning. Jag skulle bli överraskad om det skulle bli en annan lösning. Men det finns en annan arbetsgivare på andra änden med och den biten kan jag inte påverka. Men utgångspunkten är att han ska fortsätta minst ett år till, säger klubbdirektören Monica Wikström-Johansson till tidningarna i Luleå.

Coachen själv säger ingenting om framtiden.

– Just nu fokuserar jag på att coacha den här säsongen ut. Jag jobbar i Luleå kommun också och det är ett jobb som jag gillar väldigt mycket. Vi tar den diskussionen efter säsongen egentligen. Jag lägger fokus på att coacha laget och så får vi se vad som händer efter säsongen, säger David Visscher till NK/NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.