”Enormt publikstöd” i hemmafinal

Dags för Bloggen att uppmärksamma ett Umeå-lag som spelar ett par snäpp under ligalaget Umeå BSKT. Det handlar om Iksus herrar.

Det är ett för säsongen nyetablerat lag som spelar i division 3 Norrbotten. Iksu-laget har vänligen skrivit ihop några egna rader som presentation: ”Laget är ett, för säsongen, nyetablerat lag med dels spelare från de olika stadslagen samt dels spelare från andra städer som studerar i Umeå. Vårt lag har haft som ledord att ha kul och att träningarna samt matcherna ska vara roliga och ett sätt för oss att samarbeta och ha kul ihop. Då detta är vår första säsong som ett lag har mycket legat på att ”lära känna” varandra som spelare. Vi är mycket nöjda med hur säsongen har gått på den fronten och resultaten har ännu inte börjat spegla vår potential som lag”.

I helgen spelade Iksu sina två sista hemmamatcher för säsongen. I lördags blev det förlust 59-88 mot ett ungt och hungrigt utvecklingslag från BC Luleå – som toppar serien tillsammans med BK Höken.
På söndagen hade Iksu hottat upp sitt arrangemang och svaret blev ett med Iksu-mått mätt ”enormt publikstöd” på 150 personer. Utöver match mot Kuivakangas bjöds det på halvtidsshow där ligaspelarna Johan Rönström, Fredrik Björnsson och Egal Saleman hade en underhållande trepoängstävling. Och vinnaren är…. Egal Saleman!

Iksus lag blev också vinnare i hemmafinalen.
Iksu-Kuivakangas 75-69 (20-12, 21-17, 12-17, 22-23).
Poäng Iksu: Kalle Georgsson 15, Isak Mohamed 9, Love Svensson 9, Martial Ntungane 8, Torbjörn Haney 8, Dag Holmberg 7, Dame Seck 6, Awalee Ahmed 4, Saidi Rubeya 4, Felix Gutestam 4. I laget ingick även Bole Seck och Jonas Tesfu.

Iksu har kvar lite spel på bortaplan innan div. 3-seriens sluttabell är klar,  det ser ut att bli en mittenplacering för Umeå-laget.

– Till nästa säsong är målet att verkligen kunna utmana de norrbottniska lagen, fortsätta bli ett bättre samspelt lag och framförallt ha kul och göra träningarna såväl matcher till roliga inslag i vardagen men med målet att nå bättre resultat, hälsar Iksus herrlag via tränaren
Matteus Tesfu.

Bilden: Iksus herrar avslutade bra på hemmaplan. Foto: Lars Svegerström

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.