”Liten sträckning”

Umeå BSKT-stjärnan Rudy Mbemba haltade av sin comebackmatch i fredags.

Nu uppger coach Jesper Gustavsson att det inte är någon större fara.

– Han säger själv att det inte är så farligt utan förhållandevis ganska bra. Det är någon liten sträckning, Rudy är en tuff djäkel, så vi får se.

När det gäller spelarläget överlag så börjar det ljusna för Umeå. Terrence Ogelsby är tillbaka i Sverige och uppges definitivt spela på fredag när Umeå har hemmamatch mot Uppsala, men Jesper Gustavsson utesluter inte inhopp mot Nässjö.

– Terrenc följer med till Nässjö. Läget i laget känns överlag positivt, folk börjar dra med varann. George Valentine är piggare och följer också med när vi reser på tisdag.

Matchguide
Basketligan herr
Nässjö–Umeå BSKT
Plats: Nässjö sporthall.
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

Tränarsnack
– Nässjö är en knepig bortamatch. Alltid. Om vi kan ta hand om bollen ska vi kunna vara med, det får inte blir någon turnover-cirkus för då är det fullständigt över, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
– Förra matchen gick det stundtals bra när vi flyttade bollen osjälviskt, sedan fanns det sekvenser när folk stod stilla och tittade efter vad Rudy skulle göra, vilket var konstigt för så ser det inte alls ut på träning där alla är på och visar att de vill ha boll.

Notera att…
… Säsongens tidigare möten slutat: Umeå-Nässjö 57-68, Nässjö-Umeå 89-85, Umeå-Nässjö 49-79.
På sin hemsida skriver Nässjö så här: ”Umeå var nära vid två av tillfällena då matcherna i princip avgjordes i slutskedet. Umeå matchar storleksmässigt väl upp Nässjö och där många matcher avgörs, returtagning/lösa bollar, behöver hemmalaget vinna om vi ska knipa ytterligare en seger.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.