Umeå-coachen svarslös

Vi tar det direkt. Den stora frågan efter Södertälje-Umeå 126-62 handlar inte om något som hände i Täljehallen.

Nej. Såklart handlar det om Umeås lag.

Kan någon från skadelistan komma tillbaka och spela i Umeå-tröjan i SM-kvartsfinalspelet mot BC Luleå?

– Jag har inget svar. Har inte en aning, det är alldeles för tidigt att säga.

Coach Jesper Gustavsson spelade i Södertälje utan alla tre importerna, alltså George Valentine, Gerald Williams och Josh Wolfram. Borta även Rudy Mbemba, plus de långtidsskadade Johan Pierre och Nathan Dawit.

– Importerna är viktiga för oss. Jag hoppas att någon kan spela, men vet inte. Ingen ska ju tvingas till spel och vi vill inte att någon ska gå sönder ännu mer, säger Jesper Gustavsson.

Det blev tufft borta mot Södertälje i sista grundseriematchen. Hur är Luleå borta i jämförelse?

– Jag skulle säga att det är på samma nivå att spela borta mot Luleå som borta mot Södertälje. Men sedan är väl resan till Luleå något enklare…

Mer läsning (Plus): Tuff kvart väntar Umeå

Till sist en liten notering gällande BC Luleå. Landslagsforwarden Tom Lidén som skadade ögat efter en tuff smäll senast mot Jämtland – fanns i spel igen redan när Luleå säkrade segern i grundserien hemma mot Malbas. Han kom till spel i ett par skyddsglasögon.

– Det är lite suddigt och jag kan inte riktigt se hur många poäng vi har gjort, men annars var det bra. Det kändes lite konstigt med glasögon men jag sköt lite bättre med dem på än vad jag gjorde sist utan så, säger Tom Lidén till NK/NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.