Udominate-Telge 90-63

Tre jämna perioder och en period där Udominate krossade Telge.

Första SM-semifinalen slut: 90-63

I den andra semifinalen vann Luleå med 89-79 mot Alvik

x x x x x

Bloggen rapporterade från den första SM-semifinalen mellan damerna i Udominate och Telge.

Förutsättningarna: Lagen spelar en semifinalserie i bäst av fem matcher. I grunderien har Umeå Udominate vunnit samtliga matcher och slog ut Visby i två raka i kvartsfinal. Telge tog sig till semifinal via 2-1 i matcher mot Mark Basket.

Udominate ställer upp med följande tolv spelare: Agnes Nordström, Hollie Mershon, Martina Stålvant, Salome Kabengano, Santa Okockyte, Ilaria Zanoni, Frida Modig, Emilia Stocklassa, Tanya Massamba, Josefin Vesterberg, Dia Lukacovicova, och Zenta Melnika.

Startfemman Umeå: Sante Okockyte, Hollie Mershon, Agnes Nordström, Ilaria Zanoni och Zenta Melnika.

Telges starters: Tayler Mingo, Ellen Åström, Linnea Nilsson, Jasmine Gill, Tilde Ahlin.

Första perioden: 18-19.
En trög start av hemmalaget som missar flera skott. Ställningen 2-4 efter tre minuters spel. Efter halva första perioden är det 5-8, då har Umeå bara träffat med 2 av 10 skottförsök.  Redan efter drygt sex minuter har Umeå bytt in fem nya spelare (Stålvant, Kabengano, Massamba, Vesterberg och Lukacovicova).  Lagfoul på hemalaget efter knappt sju minuter, då har gästerna en enda foul.  Vi har 12-14 efter knappt åtta minuter. Summa summarum en jämn första period. Telge har även använt inhopparna Anita Ilic, Moa Filén-Hammarström och Jelena Jakovljevic.

Andra perioden: 19-14.
Inledningen liknar den första perioden. Skottmiss Umeå plus foulavblåsning mot hemmalaget. Första poäng av Telge till 18-21. Poängfattigt. Vid 22-24 efter fyra minuter linkar Umeås Ilaria Zanoni ut i omklädningsrummet. Domarna jobbar på och hittar mycket. Med fyra minuter kvar till paus har vi 27-27. Lagen följs åt till 31-31. I foul 14-6, även i denna period var det snabbt lagfoul på hemmalaget. Taktiskt gör det Telge jättebra som drar ned på tempot och läser Umeås anfall.
Perioden slutar med ett trepoängsskott i sista sekunden. Salome Kabengano ger Udominate ledningen med 37-33. Telges amerikanskor Mingo 12 poäng och Gill 10 poäng har haft bäst utdelning före paus. Martina Stålvant poängbäst i Umeå (8 poäng).

Ställningen i halvtid: Udominate-Telge 37-33

Summering första halvlek: 
1) Udominate har inte alls varit bra.
2) Telge har gjort ett jättejobb.
3) Domartrion har lagt en alldeles för petig nivå

Kuriosa: I pausen har lotten att skjuta straffkasttävling gett Ashleigh Brown (!) chansen. Den tidigare elitspelaren skjuter såklart klockrent och går hem med en sprillans ny cykel.

Tredje perioden: 35-8.
Udominate kommer ut med högre fart, startar med en press och lyckas rycka åt sig 16-0 till ledning 53-33.  In för Umeå kommer även Emilia Stocklassa. Domarna hittar fortsatt massor av foul på båda lagen och även en teknisk på Telge. Hemmalaget börjar hitta rätt med trepoängare och ställningen 60-35 mitt i tredje. Det rinner i väg duktigt, Telges coach Viktor Bengtsson tar snabbt sin andra timeout efter paus för att försöka stoppa blödningen.
Umeå gör 30-2 under loppet av sju och en halv minut. Vi har 67-35. Tredje perioden slutar 35-8.

Ställningen inför sista perioden: 72-41.

Fjärde perioden: 18-22.
Mer foul och Telges coach har fått nog, han tar en teknisk i protest. Matchen är sedan länge avgjord och Telge spelar bänken med bland andra Patricia Elias. Nu gäller det att tänka framåt – på semifinal två i Södertälje onsdag den 5 april. Den här sista perioden ska spelas av,  tipset är att det blir en poängmäsigt jämn period där Udominate slår av på takten.

Matchen slut: Udominate-Telge 90-63.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.