Tråkig Udominate-skada

Här kommer eftersnack till första SM-semifinalen.

Vi tar och börjar med besked kring skadan på Udominates försvarsspecialist Ilaria Zanoni som likande av banan efter att bara ha spelat  2 minuter och 42 sekunder.

– Otroligt tråkigt att ”iaia” skadade sig, vi får se hur allvarligt det är, säger coach Bo Ågren-Malm.

Italienskan själv säger så här efter matchen där hon stod med en ispåse i byxan.

– Jag fick en armbåge i höften, det känns väl en aning bättre nu än när det hände, men vi får se hur det är i morgon. Jag hoppas att jag kan spela igen i nästa vecka – men om det inte skulle gå så är det ingen stress. Det är finalerna som är det viktiga.

När det gäller matchbilden summerar Bo Ågren-Malm:

– Vi sprang ingenting i första halvlek, vi attackerad inte och var snälla som bara sköt utifrån. Efter paus satte vi fart, utnyttjade insidespelarna och då kom rytmen. Men vi måste ge kredd till Telge som utnyttjade vårt dåliga försvar första 20, vi ändrade en del defensivt och det blev klart bättre i andra halvlek.

Salome Kabengano: 

– Jag tycker inte vi är nonchalanta, men kan få dippar där vi sjunker till motståndarnas nivå. Men mot bättre motstånd som Luleå har vi varit bättre och det känns bra.

Mer läsning (Plus): ”Mikron gick varm”

Krönika (Plus): ”Promenad i parken är fel”

Mer läsning (Plus): Fyra snabba frågor

x x x x x

När det gäller Luleås hemmaseger mot Alvik så rapporteras att gästerna kom igen från stort underläge och var såpass nära som fem poäng i början av fjärde perioden – då lade lagkapten Anna Barthold i fem raka poäng och såg till att ligatvåan höll undan.
Noterbart är att Luleås Allis Nyström stod över på grund av hjärnskakning. Hon uppges dock vara spelklart till semifinal två i nästa vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.