Eftersnacket

Yannick Anzuluni på hemmaplan inför drygt 1600 åskådare. Det kan nästan bara sluta på ett sätt. Eller rättare sagt börja.

Den förre Umeå-spelaren tog hand om första SM-kvarten direkt och vräkte in 16 poäng på drygt åtta minuter i matchinledningen.

– Som du vet älskar jag hemmamatcher och ville visa mitt bästa mot mitt gamla lag. Sedan förstod jag inte riktigt varför de försökte sätta de stora killarna på mig, säger Yannick med sitt som vanligt bredaste leende.

Om kvart 2 på måndag:

– Jag tror säkert att Umeå kommer att vara mera på när de får en chans på sin hemmaplan, säger Yannick Anzuluni som i första kvartsfinalen till slut fick ihop en dubbel-dubbel med 21 poäng och 10 returer.

Umeås Rudy Mbemba spelade 25 minuter och fick ihop 19 poäng, sex returer och en assist. Han sköt 46 procent från golvet och hade lite bättre från lång distans med 4 av 8 på trepoängsförsök.

– Snabba analysen är att Luleå fick en skitbra start och då blir det jobbigt. Vi försökte men kunde aldrig komma ikapp.  I dag var det Luleå som hade sin dag, på måndag är en ny dag, säger Rudy Mbemba som förklarade att han klivit av med krampkänning.

Mer läsning (Plus): Krampaktigt Umeå

Umeås coach Jesper Gustavsson:

– Vi är inte alls samspelta och tittar lite för mycket över axeln på någon annan. Det var dålig balans på golvet och vartannat skott vi sköt var inte alls bra.

Positivt?

– Vi klarade oss utan nya skador. Rudy klev av några gånger på grund av kramp, vi hade väl en plan på cirka 25 minuter för honom. Men han tillför mycket med sitt passningspel och förmåga att ta upp bollen.

– Till nästa match måste vi upp i kvalitet med skott och returtagning. Och Yannick, ja han spelade ju med oss i fjol så det bör vi klara av att scouta.

TV: Se höjdpunkterna från första kvartsfinalen

Till sist: Utmärkt domarinsats av trion Saulius Racys, Rickard Eriksson och Davor Gudelj.

Bilden: Rudy Mbemba var tillbaka. Foto: Peter Hegethorn.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.