Vicekaptenens kritik

Kritiken mot Udominates genomförande av säsongen framförs på flera håll. Vicekaptenen, den svenska landslagsguarden, Salome Kabengano, som på grund av skada tvingades följa den sista finalmatchen hemifrån, ger nu sin syn på saken;

– Sanningen är ju att Luleå gjorde ett bra jobb, de scoutade oss och var förberedda på uppgiften. Det syntes ju i alla fyra finalerna att vi inte hade gjort detsamma.

– Vi vet inte vad vi ska göra när det blir tajta matcher, ingen på plan visste och det märktes tydligt när det var tre minuter kvar och vi ligger under med fem poäng. Fem poäng är ingenting i basket och tre minuter är mycket tid. Men vi visste inte vad vi skulle göra, vem tar skottet och vart, och så vidare. Det där är ett exempel.

Framtiden. Blir du kvar i Umeå och klubben?

– Just nu vill jag bara plugga klart den här terminen och sedan ta semester. Framtiden är svårt att uttala sig om. Jag är 25 år och individuellt som spelare sägs det att man peakar vid 27–30 år. Men just nu känns det som att jag blir sämre och sämre som spelare, dels med självförtroendet, men också med det jag uträttar på planen.

– Nu måste jag ta en funderare på vad som är bäst för min utveckling, vad som kan motivera mig och vad som kan passa för att jag ska bli bättre som spelare, avslutar Salome Kabengano.

Kontraktsläget i Udominate är att samtliga spelare har utgående kontrakt.

Mer läsning (Plus): Stjärnan ”Suger som f-n”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.