Från Udominate till Belgien

Svenska landslagsspelaren Josefin Vesterberg som under uppseendeväckande former lämnade Luleå och skrev på för Udominate i Umeå lyckades aldrig riktigt komma upp i nivå efter sin comeback från den svåra knäskadan.

Men det är redan nu klart att Vesterberg flyttar vidare. Ny klubbadress blir Belfius Namur i Belgien. Hon presenterades redan i går vid lunchtid (dagen efter sista SM-finalen) på klubbens twitterkonto och därefter även i belgisk media. Övergången innebär att Josefin Vesterberg att återförenas med Sofie Hendickx som spelade i Luleå förra säsongen.

Den här säsongen slutade Namur på femte plats i belgiska ligan och laget åkte sedan ut med 0-2 i matcher i kvartsfinal mot ligafyran Sint Katelijne. Förra säsongens deltagande i Eurocup slutade  för Namur med sex raka förluster.

Ny coach i Namur för kommande säsong blir Philip Mestdagh som tillika är Belgiens förbundskapten på damsidan.

x x x x x

Marknaden är nu öppen för spelarna. Noteras kan exempelvis att Zenta Melnikas agent tydligt på agenturens hemsida markerat att centern som just avslutat säsongen med Udominate ”är tillgänglig”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.