Rekordintresset

Het…  hetare… SM-final mellan Luleå och Umeå.

Till avgörande matchen såldes hallen i Luleå ut på ett kick. Matchen kunde även följas via livesändning på några olika plattformar, som tidningarna i Umeå och Luleå samt basketligandam.se

På vk.se blev det hela 9.672 visningar av den fjärde finalen Luleå-Udominate. På VK Medias andratidnings sajt folkbladet.nu var det cirka 500 tittare. Alltså summa över 10.000 visningar på Umeå-tidningarnas webbar där matchen var tillgänglig för Plus-kunder.

– Det blev en härlig final mellan två fantastiska lag, vi är jätteglada att de satsar så, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson.

x x x x x

Så här direkt efter avslutad säsong är det som vanligt få besked om spelares framtid. Normaltillstånd är att i princip ingen har kontrakt för nästa säsong och att alla vill ta det lugnt ett tag innan några beslut tas.

När det gäller Luleås guldtrupp (som under gårdagen med fortsatt firande hyllades på gator och torg) handlar det om fem spelare som burit laget till det fjärde guldet.

– Det är många medier som säger att jag ska sluta. Men när jag bestämmer mig och vart jag ska spela, då säger jag till, säger lagkapten Anna Barthold till NK/NSD.

Luleå Basket vill såklart även behålla Allis Nyström, Katie Bussey, Janis Ndiba och Jelena Antic. Finalspelets MVP, Vråken-fostrade Allis Nyström har ett optionsår i sitt kontrakt och lär bli kvar. Import-proffsen erbjuds säkerligen nya kontrakt och där handlar det om lite avvaktan och koll med respektive agenter innan några namnteckningar skrivs.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.