Silly: Är avskriven

Inför nästa ligasäsong är det en hel del spelare som sannolikt kommer att röra på sig.

Exempelvis spelare från Östersunds damlag som åkte ur ligan.

Exempelvis spelare som söker olika utbildningar. Som Mark Baskets  center Elin Ljunggren, 185 cm. 21-åriga löftet som hunnit med tre A-landskamper och senaste ligasäsongen snittade 16 poäng och 9 returer, kan tänka sig att flytta då hon sökt skolor på olika ställen runt om i Sverige.

– Jag har inte bestämt mig eller någonting, men det är många lag som har hört av sig. Det kan jag säga, säger Elin Ljunggren till NK/NSD som har uppgifter att Luleå Basket visat intresse.

Umeå Udominate har för vana att alltid kolla läget med svenska landslagsspelare. När det gäller Elin Ljunggren så lyder klubbens besked så här.

– Elin har varit intressant för oss, men är nu avskriven, säger Oscar Stenberg.

x x x x x

En av de svenskor som rör på sig ända till USA för att spela collegebasket är Alviks Fanny Håkanson. Hon ska med fullt stipendium bege sig till Wichita State Universitys lag som spelar i division 1 NCAA, den högsta divisionen man kan spela i på college-nivå.
Senaste säsongen snittade Fanny 15 poäng, 7 returer och 6.7 assists per match i basketettan, samt 1.9 poäng, 2.4 returer och 2.5 assists per match i basketligan dam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.