Ska jaga intäkter

Jämtland Basket har haft årsmöte – det rapporterar ÖP. När det gäller klubbens ekonomi belv det ett bokslut på minus 24.000 kronor. Klubben omsatte drygt sex miljoner kronor.

– Jättetråkigt. Vi trodde på ett positivt resultat in i det sista, men det gick inte vägen. Framförallt handlar det om nya utgifter i samband med vår nya arena som vi inte visste om, men även att kursen på dollarn och euron steg oväntat mycket. Eftersom en stor del av våra lönekostnader ligger där, blev vi drabbad. Till nästa säsong vet vilka kostnader vi har, så där ser det ljusare ut. Men samtidigt måste vi öka intäktsmassan, säger Erik Westin, ordförande som blev omvald.

Noterbart är att Östersunds kommun har lagt ett sparbeting som omfattar även fritidsförvaltningen. Bland annat finns ett förslag om att ta ut mer avgifter från elitklubbarna. Tio kronor per redovisad besökare ska gå till arenauthyraren – Östersunds kommun.

– Det slår hårt mot oss. Merkostnaden beräknas bli 50 000-100 000 kronor per säsong. Höjningen blir ohanterbar, säger Peter ”Pecka” Johansson, klubbdirektör för Jämtland Basket, till ÖP.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.