Silly: IKEA-värvning klar

Jämtland Basket har gjort klart med ersättaren till Jabril Durham. Namnet  på nya pointguarden är Nick Tomsick. 

En 26-åring på 185 centimeter med dubbelt pass USA/Kroatien – vilket innebär att han inte upptar någon USA-plats i truppen.

På college spelade han i NCAA Div 2 (Fort Lewis), har sedan i Europa spelat i lägre serie i Tyskland och förra säsongen med Zabrok i kroatiska ligan (16 min/match, 8,8 poäng, 1,5 returer och 2,3 assist). Skottprocent 47% på treor och 46% på tvåor. Straffkast 93%.

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke skriver på klubbens hemsida att detta är något av en IKEA-värvning, med syftning på en av jätteföretagets reklamslogans: ”Inte för de rika. Men för de kloka”

– Vi tror INGEN av våra konkurrenter har haft Nick på sin radar, men jag förväntar mig enormt mycket ifrån honom. Jag räknar med att Nick skall göra Jämtland bättre än förra säsongen! En extremt stark spelare med en tuff spelstil och ett bra skott. Både kvick på små ytor men också snabb över hela banan och ett bra försvar – men där skottet var viktigt för oss. Han gör sin tredje säsong utomlands och nu är det upp till bevis – han har jobbat hårt för att få sin chans och nu får han den med råge! Nick ska ersätta en av ligans bästa, och för vissa den bästa, pointguarden i Basketligan den gångna säsongen.

Gehrke om fortsatta lagbygget:

– Vi har nu två US platser kvar att fylla om inte någon svensk spelare vill fylla våra ”stora” positioner. De två platserna kommer att precis som Nick att väljas med omsorg och kan mycket väl dra ut på tiden. I basket betalar man per centimeter, så det kommer att krävas hårt arbete ifrån oss att hitta rätt pjäser till rätt pris.

(Sedan tdigare har Jämtland klart med Preston Purifoy på en USA-plats),

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.