”Den som lovar guld bara luras”

Julian Martinez Alman har till att börja med skrivit kontrakt för en säsong med Udominate Basket.

– Att komma till Umeå innebär en bra möjlighet och utmaning. Klubben vill växa och bygga något riktigt bra och för mig blir det ett bra steg i min coachkarriär, säger den välmeriterade 47-åringen från Spanien.

Umeås damer har tre år i rad fallit på målsnöret och fått nöja sig med SM-silver. Vad säger du om målsättningen för kommande säsong?

– När jag vann guld med Namur i belgiska ligan så skedde det med matchens sista skott på övertid, vi vann med en poäng. Den som lovar att vinna ett guld bara luras. Ingen kan säga så, svaghet börjar med att underskatta andra. Självklart har klubben en målsättning att vinna SM-guld, men som person kan jag bara göra mitt bästa och som coach få spelarna att göra sitt bästa. Allt vi kan lova är att jobba hårt och göra det utan att ångra något.

Din koll på svenska ligan?
– Jag har sett alla finaler mellan Umeå och Luleå, jag har sett Umeås semifinalmatcher, alla Eurocupmatcher och några matcher med svenska landslaget. Självklart har jag koll och en ganska bra idé om vad som pågår i svenska ligan.

Hur ser din basket ut? 
– Det handlar mycket om smart basket. Att använda ytorna men framför allt gäller det att ha kunskap om spelet offensivt och defensivt. Det gäller att kunna läsa spelet och olika situationer, att ha ett sjätte sinne för vad som händer på planen.

Mer läsning, lång intervju (Plus): Sjätte sinnet viktigt för nye Umeå-coachen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.