Klart: Udominates nya coach

Udominate Baskets nya headcoach kommer från Spanien.

Välmeriterade Julian Martinez Alman kommer tlll Umeå i augusti. Han har bland annat som ”årets coach” vunnit damligan i Belgien med Namur och tagit det laget vidare till slutspel i Eurocup, han har varit assisterande tränare i Fenerbahce (Turkiet, Euro League). 47-åringen har även tränat herrlag i olika ligor, som Island och Schweiz. Han har även landslagsmeriter som assisterande coach i Lettland.

På meritlistan finns också saker som att han varit Europa-scout för NBA-lagen Seattle Supersonics och Oklahoma City Thunder.

– Han har coachat på hög nivå rakt igenom och har den högsta tränarutbildningen i Spanien, Julian känns helt rätt och vi har en samsyn på hur klubben ska ta nästa steg, och om vilka spelare som ska värvas och hur de ska utnyttjas, säger Udominate Baskets sportschef Bo Ågren-Malm.

– Jag ser fram mot den här nya utmaningen och hoppas att vi ska kunna göra folket i Umeå stolta över hur deras lag kämpar på planen varenda kväll, säger nye headcoachen i ett pressmeddelande.

– Jag gillar hur laget byggs upp, det finns mycket jobb kvar att göra men hittills har de spelare jag varit i kontakt med varit positiva till det spelsätt vi vill använda, ett spel där ytorna används på bra sätt, smarthet i spelet, bra skott och tufft försvar. Jag kan knappt vänta tills vi kliver in på planen, säger Julian Martinez Alman.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.