Fyra starka stipendiater

Kent Brodin var duktig spelare och sedan stark basketledare i Luleå och i landet. Tyvärr gick Kent bort alldeles för tidigt. Kent Brodins minnesfond för elever på Svenska Basketbollförbundets riksidrottsgymnasier tillkom för att hedra hans omfattande, långa gärning i svensk basket.

Årets stipendiater motiveras på följande sätt;

Elin Ashrafi, Mark
Elin har lyckats kombinera akademiska studier och mycket höga betyg med basket på elitnivå på ett förträffligt sätt. Med stort hjärta och engagemang tar hon sig an varje uppgift på bästa sätt och lämnar ingenting åt slumpen. Hon tar stort ansvar för sin och andras prestation oavsett vad det handlar om. Elin är en förebild för unga ambitiösa idrottande tjejer.

Oskar Lim, Mark
Oskar har kombinerat akademisk framgång med en stor idrottslig prestation, samtidigt som han har hanterat det fullspäckade schema som det innebär att gå på ett RIG. Han är en ledare som sätter goda exempel, men att han har hjälpt sina lagkamrater att finna självkänsla och en högre nivå i spelet är en långt större insats än hans egen fysiska basketprestation.

Pernilla Sörensen, Luleå
Pernilla har på ett föredömligt sätt kombinerat ledarskap i laget, fina studieresultat och landslagsspel. Hon har under sina tre år på RIG Luleå tagit stora kliv, och kommer nu fortsätta satsningen på elitbasket parallellt med collegestudier i USA.

Jonatan Arvidsson, Luleå
Jonatan är en av de mest framträdande basketspelarna i RIG Luleås långa historia. Han har den gångna säsongen blommat ut till en av landets mest intressanta spelare, och har dessutom lyckats kombinera detta med mycket goda studieresultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.