Klart: Tysk center i Udominate

Udominate Basket ersätter på centerpositionen lettiska Zenta Melnika 197 centimeter med tyska Lisa Koop 197 centimeter.

– Lisa Koop är som en blandning av Lina Pikciute och Zenta Melnika, det är en rutinerad rörlig spelare med bra halvdistansskott. Hon har också en bra egenskap som lagspelare med blick för de andra så hon passar in i vår coach Julian Martinez Almans filosofi med ett arbetande lag där alla jobbar för varandra, säger Udominates sportchef Bo Ågren-Malm.

Mer läsning (Plus): Ny center till Umeå

Lisa Koop fyller 32 i höst och har tillbringat största delen av sin karriär hemma i den tyska ligan, bland annat med 200 matcher för moderklubben Marburg. Totalt från ungdomsåren och upp till seniorlaget har hon gjort 113 landskamper.

Sett till de senaste säsongerna så spelade hon 2015/2016 i tyska Chemnitz med ett snitt på 11,3 poäng och fem returer. 2016/2017 fanns hon i den franska andraligan med Bretagne Basket, som slutade trea i LF2. På 30 matcher snittade Lisa Koop speltiden 19,5 minuter, 6,3 poäng och 5,2 returer.

– Hon kommer säkert att få förtroende med mer speltid hos oss, det är en spelare som är bra och fysiskt stark i försvarsspelet och hon har snabbare fötter än Melnika, vilket är nog så viktigt, säger Bo Ågren-Malm.

Här är ett klipp från tyska basketförbundet med bilder från en match mellan Tyskland och Finland (tysk seger med 84-79)
Lisa Koop har nummer sju i vitklkädda Tyskland,

Mycket mer av Lisa Koop finns under hela EM-kvalmatchen (2014) som går att se här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.