Poppis prova-på i Umeå

Strålande solig fredag eftermiddag/kväll och premiär för ”Umeå Live”. Stadens stora sommarevenemang i city med olika aktiviteter inom både kultur och idrott, plus avrundning med rejält olika artister på scenen nere vid Skeppsbron/älven i Umeå.

– Vi har varit med från start så det här är tredje året i rad som Udominate Basket medverkar. Vi vill väcka intresset för basketsporten och visa upp att det finns. I dag har vi dels kört lite streetbasket med ett gäng killar och så har det varit prova på-verksamhet med spontanspel för alla åldrar, berättar Lisa Åström.

I solen på ett torg med asfalt så kändes det nästan som 40 grader varmt, men det hindrade inte många, framför allt barn, att kliva fram och testa basket. – se bilden.

– Det har varit från treåringar och uppåt, många som inte spelar basket (ännu) blir väldigt nyfikna när de får syn på bollen. Totalt har vi hållit på i nära fyra timmar, säger Lisa Åström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.