Värvarbomber i gatbasket-VM

Dagen före uppkast i Luleås gatbasket-VM briserar två värvarbomber.

Klara för spel är dels landets hetaste guard – Adam Rönnqvist från regerande svenska mästarna BC Luleå, och dels klippan – Johan Rönström från Umeå BSKT, som ersätter Henke Wikström.

De båda stjärnorna tar plats i sexfaldiga mästarlaget i gatbasket-VM, alltså Kentucky.

En av lagets veteraner Micke Blomqvist säger i en kommentar:

– Vi får se hur det blir med speltiden. Hierarkin är tuff och en original-Kentucky går alltid före så Adam och Rönna får kämpa för sina platser, men vi är ju ett par spelare i laget (jag och Jonas Engström) som efter några minuter i de inledande matcherna kanske har lite slut på energi…

Så här låter det i ett pressmeddelande från Kentucky;
”Så har bläcket torkat. Det har varit på gång en tid, förhandlingarna mellan Kentucky och vårt senaste nyförvärvs agent David Keso har varit stenhårda, men nu är det klart att Sveriges nu bästa guard Adam Rönnqvist bildar bakplan med Gatubaskets alltime MVP och Tunastigens stolthet, Sveriges bästa gurad genom tiderna och sexfaldige (?!!) Gatbasketvinnaren Håkan Larsson”.
”En dröm går i uppfyllelse, sen jag var barn på Burströmska Gärdan har jag och min vän, tillika agent Keso Nilsson alltid drömt om att få representera Kentucky. Nu är det jag som hänger på mig linnet, men det är lika mycket Kesos förtjänst och han spelar genom mig”, säger Adam Rönnqvist.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.