Japaner, japaner…

Ett klassiskt radioreferat på temat japaner, japaner;
”Japaner som hoppar, japaner som kastar sig, japaner som fläker sig. Japaner som gör allt för att ta segern åt Nippon.”

Det var Sven Jerring som uttryckte sig så när ha reffade OS-fotbollen 1936 då Sveriges herrar högst oväntat förlorade mot Japan med 2-3.

Japan verkar nu ha något stort på gång i basketbollens värld. Japan vann för första gången Asia Cup i nya upplagan där även Australien och Nya Zeeland deltar. Japan vann med 74-73 i finalen mot Australien. Därmed är Japan klart för VM för damer som nästa år avgörs i Spanien. Till VM även Australien, Kina och Sydkorea.

Matchvinnare för Japan blev Saki Mizushima som vräkte i sju trepoängare i den andra halvleken (!!).
Vi tar en titt på det:

Just nu pågår även U19-VM, tuneringen spelas i Italien och där tog sig Japans damer för första gången någonsin till semifinal efter att ha slagit Spanien med 95-71 i kvartsfinal. Men japan fick i semifinal fick ge sig mot titelförsvararen USA med sju poängs marginal, 66-73.
I dag söndag spelas finalen mellan USA och Ryssland, i bronsmatchen ställs Japan mot Canada.

Uppdatering: Ryssland vann U19-VM efter 86-82 mot USA, de tvåa ryska stjärnorna levererade efter noter, Maria Vadeeva med sina 26 poäng + 18 returer och + 2 assists, samt Raisa Musina med 33 poäng + 11 returer + 7 assists. Jösses vilken duo.
I brosnmatchen vann Canada mot Japan med 67-60.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.