Krisartat (?) i ligaklubben

Solna Vikings hade ekonomiska bekymmer och slogs ihop med AIK Basket i en satsning mot dubbla ligalag. Inför stundande säsong har AIK ett lag i Basketligan Dam och ett Superettan-lag på herrsidan. Men läget i klubben verkar minst sagt skakigt, kanske rent av krisartat.

Stefen Jovanovic som var initiativtagaren till AIK:s basketsekrton lämnade klubben i våras,  medlemmar har krävt extra årsmöte för att få ny styrelse och nya stadagr. Och i dag den 15 augusti meddelas att klubbdirektören Franco Zanetti slutar.

Zanetti har jobbat ideellt för att inte belasta klubbens ansträngda ekonomi.
– Mycket av min tid i klubben har kretsat kring administration och att lösa akuta frågor. Jag hade önskat att mer tid hade kunnat användas till strategisk utveckling av ekonomin och långsiktigt byggande av organisationen vilket var den egentliga meningen med min roll. Jag har periodvis behövt ägna hela min vakna tid till AIK Basket och det sliter hårt på det mesta av allt annat i mitt liv, säger Zanetti till klubben hemsida.

Adam Lockner, ordförande, AIK Basket, skriver så här om dagsläget:
-”Fram tills att styrelsen har arbetat fram en lösning på hur den operativa verksamheten ska drivas är min förhoppning att spelare, ledare och föräldrar i klubben har förståelse och tålamod för de administrativa utmaningar som klubben står inför de närmaste veckorna i början av säsongen. Det är mycket som ska på plats nu i början av säsongen och vi behöver alla hjälpande händer inom klubben som finns tillgängliga för att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla våra lag.”

När det gäller damligalaget har AIK Basket ny coach i Fotios Ioannidis.
Klubben har redovisat sex klara spelare: Crystal Bittar, Günesh Öztürk, Felicia Boström, Johanna Prytz, Varja Henriksson och Kajsa Carlsson.

AIK Basket har kallat till ordinarie årsmöte den 5 september.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.