Comeback i mästarlaget

WNBA-meriterade Chioma Nnamaka gör comeback. Och det blir i Luleå Basket.

Mästarlaget har skrivit ettårskontrakt med Nnamaka som senast spelade i Sallén, Uppsala, säsongen 2013/2014. 32-åriga guarden (183 centimeter) snittade då 13 poäng, 5 returer och 2 assists.

– Chioma är precis den spelartyp vi letade efter i slutet av värvningssäsong. Hon har haft en gedigen karriär och besitter massor med rutin som basketspelare. Hon kommer kunna bidra på plan men även i omklädningsrum med sin rutin. Efter några års uppehåll från basket är vi är väldigt glada över att Chioma vill fortsätta sin spelarkarriär hos Luleå Basket, säger coach David Visscher i ett pressmeddelande.

– Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i Sverige och Basketligan Dam igen. Att spela i Luleå den kommande säsongen känns oerhört bra då jag vet att Luleå är en organisation i världsklass med en vinnarmentalitet. Jag ser verkligen fram emot säsongen och framförallt att få lära känna alla i laget, säger Chioma Nnamaka i en kommentar.

Chioma spelade med collegelaget Georgia Tech 2004-2008 innan hon blev draftad till WNBA och Atlanta Dream 2008. Efter WNBA där hon spelade tolv matcher med Atlanta (med inhopp på i snitt 7 minuter och 1,3 poäng +1,0 returer/match) har Chioma spelat i Frankrike, Litauen, Sverige, och Rumänien.
Under sitt uppehåll från professionell basket har Chioma bland annat jobbat som graduate assistant för Georgia Tech.

Chioma har i sommar hunnit vara på läger med svenska landslaget som gjort tester på Bosön i augusti. Tidigare i karriären har hon spelat totalt 66 landskamper, varav 13 med seniorlandslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.